Свързани новини

09.07.2009 11:57

Италианците шпионират на срещата на Г-8

Видян 1387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианската делегация на срещата на високо равнище на Г-8 в Акуила изглежда си служи с измама, като не спазва договорката, повеляваща разговорите между световните лидери да бъдат конфиденциални, съобщава днес в. "Файненшъл таймс", цитиран от БГНЕС.


При тези срещи съществува неписаното правило да не се правят аудиозаписи, нито да се водят бележки. Всеки ръководител е придружаван от един сътрудник, наричан "шерпа", който държи дигитална писалка и с нея поддържа единствената комуникация с останалата част от делегацията извън залата. Делегациите могат да следят хода на срещата на видеостена, но без да чуват звук. Това правило се спазва неизменно с изключение на срещата на върха през 2006 г. в Санкт Петербург – тогава един микрофон "улови" разговор между президента на САЩ Джордж Буш и британския премиер Тони Блеър и диалогът им попадна в медиите. Италианските домакини твърдяха, че тази процедура за конфиденциалност се спазва, но според източник на "Файненшъл таймс" вчера сътрудници на премиера Силвио Берлускони са могли да слушат разговорите между участниците в срещата. Имало дори инструкция как да се действа – вестникът разполага с документ, написан от член на италианския екип и гласящ: "Внимавайте другите делегации да не научат за нашата инсталация, защото всички ще поискат същото, а то не е възможно."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и