Свързани новини

08.07.2009 14:51

Ключови материали изчезнали от папката на Чората

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Важни материали по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората били изчезнали, съобщи един от експертите по делото Станка Юрукова. Без тях не можело да се докаже каква точно е причината за смъртта му. Сред документите отсъствали данните от хистологичните изследвания. Юрукова смята, че пробите, направени от нейния екип са изчезнали заради небрежност и не коментира другите направени експертизи по делото.


По време на вчерашното заседание на Софийския военно-апелативен съд показания дадоха част от експертите по делото, което ще продължи на 21 юли.


Петима полицаи бяха осъдени за убийството след експертиза, доказваща че Чората е умрял след нанесения му побой от обвиняемите. Проф. Стойчо Раданов, който извърши експертизата, обаче се самоуби миналата година. На предишното заседание по делото съдът прие нова експертиза, която отхвърля версията за побой и твърди, че Чората е умрял от задушаване. Версията на бащата на Чората Райчо Димитров е че синът му е бил убит, защото е разполагал с компромати срещу полицаите. Ангел Димитров-Чората бе убит по време на акция "Респект" в Благоевград на 10 ноември 2005 година. През октомври миналата година петимата обвиняеми полицаи получиха общо 82 години затвор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни