Свързани новини

08.07.2009 11:39

Хасан Азис остава кмет на Кърджали

Видян 2037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Третият в листата на ДПС в Кърджали и спечелил мандат в 41- то НС Хасан Азис няма да е народен представител, съобщиха от областния предизборен щаб на движението. Той вече е внесъл заявление в ЦИК, че се отказва от депутатския си мандат.


Следващ в листата е Неджми Али. От днес Хасан Азис поема функциите си на кмет на община Кърджали. Той е в средата на втория си мандат на градоначалник на най- голямата община в Родопите. Областният лидер на ДПС Бахри Юмер съобщи, че вероятно петият в листата Себихан Мехмед ще се откаже от депутатското кресло и ще остане кмет на община Крумовград


БГНЕС припомня, че на 14 юни кметът на Кърджали Хасан Азис светкавично е попълнил третата позиция в листата на ДПС, след като подалият оставка зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа пожела да бъде аут от нея, предаде тогава БГНЕС. Внезапният гамбит е бил изненада за Азис, а лично председателят на ДПС Ахмед Доган го е помолил да се съгласи. "Това е решението на Централния предизборен щаб, аз научих вчера след 18 ч.”, когато в централата на "Стамболийски” областният лидер Бахри Юмер получи листата и тогава всички я научиха. Никакви по-специални разговори с мен не са водени преди това”, заяви Азис в отговор на въпроса дали е имало предварителни проверки на нагласата му да се включи в надпреварата за депутатски мандат. Според него нямало как да не е изненада поставянето му на третото място в листата в качеството му на действащ вече втори мандат кмет. Впрочем, Хасан Азис и на предишните парламентарни избори фигурираше в бюлетината, но по-скоро като „пълнеж”, под номер 10. „Приемам го като допълнителна отговорност и ангажимент към избирателите. Но това съдържа и особен знак – избираемата позиция за един действащ кмет е и задължение, и оценка, но и още много въпросителни”, посочи още Азис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и