Свързани новини

07.07.2009 19:12

Обявиха нов търг за летището в Бургас

Видян 2518 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

''Фрапорт Туин Стар“, обяви  нова обществена поръчка за изработване на инвестиционни проекти за международни пътнически терминали на летище Бургас. Това е вторият търг на компанията за тази дейност. С решение на възложителя първият беше прекратен, заради това, че изпълнителят се е отказал от правото си да сключи договор с ''Фрапорт Туин Стар“.


Още един злополучен търг обяви през януари 2008 г. компанията. Той беше за предоставяне на проектантска и инженерингова услуга и изготвяне на схематичен проект за двете морски летища – Варна и Бургас. Процедурата беше прекратена, заради решение на Комисията за защита на конкуренцията.


 В новата обществената поръчка, гаранцията за участие е сумата от 40 000 евро, а крайният срок за внасяне на оферти е 6 август, съобщиха от компанията. От проектантите се изисква да представят списък на основните договори за проектиране през последните 3 години от практиката си – особено в частта архитектура на международни летищни пътнически терминали и договорите за инженерно проектиране на комплексни обекти за не по-малко от 30 млн. евро всеки. Срокът за изпълнение на проектната задача е 10 месеца.


Засега има идеен проект на новата административна сграда на летище Бургас на бургаското архитектурно студио "Архлайн - Николов" с ръководител на екипа арх. Станислав Николов. Част от администрацията ще бъде преместена в новата сграда, щом тя бъде построена до края на 2009 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец