Свързани новини

07.07.2009 16:12

ДПС се стяга за отпор срещу реваншизма на ГЕРБ

Видян 2543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС се готви да посрещне реваншистките ходове, за които дават заявка новите управляващи, стана ясно днес в Кърджали, предаде информира БГНЕС.


Депутатът Ремзи Осман подчерта, че възможности за отпор има и те са напълно законни. "Има възможности, дори когато си в опозиция, да въздействаш на управляващите да не допускат подобни грешки, които не са в интерес на държавата. Да не говорим, ако тръгнат да правят поголовни чистки, има си закони, които действат, България е правова държава. Тези, които се изхвърлят, нека се опитат", каза Осман.
Той допълни, че "ДПС не е малка парламентарна група, има много добри контакти в чужбина по линията на Либералния интернационал, както и с партньори извън ЕС, включително и отвъд Океана". Според него "не е сериозно в правова държава още след изборите да заплашваш с чистки до дупка". Новата ПГ на ДПС от 38 депутати щяла да следи много отблизо тези процеси и била готова да се ангажира максимално в случай на незаконно отстраняване от длъжности, както и на спиране на финансирането по проекти в областта. "Категорично заявяваме, никой да не си въобразява, че може да прави всичко в държавата, щом е спечелил изборите. Не разбирам анти-ДПС истерията, в 21-ия век, ние сме нормална българска партия и постигаме депутатски мандати там, където досега не сме имали. Ако избирателят в България ще бъде стимулиран с анти-ДПС и анти-турска кампания, това е опасно", подчерта Осман. Той каза още, че уважава изборния резултат, дори да не му харесва, и подчерта, че сред победителите има достойни и качествени хора.
"Не споделям обаче крайните изказвания и поведението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, той използва лексиката от края на 80-те години на миналия век. Надяваме се да се промени, като стане премиер. И други партии в миналото правиха това и за кратко се изкачваха на върха, но бързо падаха и останаха в историята. Няма да допуснем крайните послания и действия да предизвикат етническо напрежение, и гарант за това трябва да бъде не само ДПС, а всички", посочи Осман.
Областният лидер на ДПС Бахри Юмер заяви, че партията е достатъчно силна, за да се противопостави на всякакви реваншистки ходове. Населението на Кърджалийска област отговаря не на 5, а на 8 мандата, разкри Осман, който е депутат от Великото Народно събрание. "Парламентът е от 240 депутати, които се разпределят според населението на отделните области. Защо в предишните години е наложено да избираме само 5-има народни представители, нямам обяснение, макар да съм повдигал въпроса и преди, ще го поставя и сега", каза още той. Помолен да коментира заявеното намерение на лидера на ГЕРБ да ликвидира т. нар. "двойно гражданство", Ремзи Осман каза: "Ако му стиска на Бойко Борисов, да премахне двойното гражданство, но той трябва да се извини за някои процеси. В Кърджалийско икономиката се гради с парите на емигрантите, известна е причината за това те да са в Турция, в Западна Европа, САЩ, Австралия и т.н." ."Основният принцип на ЕС е свободното движение на хора и капитали, останалото е мислене отпреди 20 години", припомни депутатът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.