Скандалът с 93 248 лв., дадени за травеститско шоу от Националния фонд Култура при управлението на кабинета Петков – Нинова се разраства. Шефът на институцията Сава Драгунчев, оставен от служебното правителство, но назначен от протежето на Асен Василев и министър на културата в редовното Атанас Атанасов (сега кандидат-депутат от ПП), се оказва сам по себе си регистриран като Кралицата

Свързани новини

30.03.2023 14:26

Шефът на НФ Култура е Кралицата в гей-нета, назначи го кабинетът Петков - Нинова, беше кандидат за бос на Народния на Ас.Василев и Ат.Атанасов

Видян 3534 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалът с 93 248 лв., дадени за травеститско шоу от Националния фонд Култура при управлението на кабинета Петков – Нинова се разраства. Шефът на институцията Сава Драгунчев, оставен от служебното правителство, но назначен от протежето на Асен Василев и министър на културата в редовното Атанас Атанасов (сега кандидат-депутат от ПП), се оказва сам по себе си регистриран като Кралицата. Ето го в гей-сайта The Wild Duck на снимката. Напомняме, че Драгунчев беше кандидат за директор на Народния театър на министър „Просто Наско”, както той сам се нарича.


Неуспехът на Кралицата на конкурса дълго не бе приеман от ПП,  министърът бавеше подписването на заповедта за назначаване, като се пускаха медийни димки, че победителят В. Василев бил в конфликт на интереси, какъвто нямаше, а класиралият се втори Б.Богданов бил пиел много. С помощта на тази недостойна кампания Атанас Атанасов се опита да наложи своя човек. И не заради изкуството, а заради 8-цифрения бюджет на Народния театър.


Оттогава Промяната има и зъб на Василев, като неслучайно в кампанията Кирил Петков каза, че щом вземе отново властта, ще направи А. Морфов директор. Целта на дуета Морфов – Велислав Минеков – наследилият на поста културен министър Ат. Атанасов и оставил на за шеф на НФ Култура Драгунчев, винаги е била да подчини бюджета на Народния театър, а и да го използва за назначаване на ценни кадри с доста добри заплати. Политиката е продължавана от новия министър Найден Тодоров, препоръчан от Минеков за поста след собственото му отстраняване именно заради скандала в Народния театър.


Докато ПП и БСП управляваха, назначиха Драгунчев за шеф на НФ Култура и така насочваха щедро пари към „джендър” по определението на соцлидерката проекти от джоба на данъкоплатеца, а служебният кабинет продължи тази дейност под ръководството на Кралицата. Общият джакпот за подобни инициативи с държавно финансиране достига 2 млн. лв. само за година, изчислява разкрилият втората самоличност, а с това и конфликта на интереси на Сава Драгунчев – Виктор Димчев.
Това не е само изхранване на себеподобни на държавната ясла, но е и купуване на гласове, като сега лесно се обяснява развяването на знамето на дъгата на откриването на кампанията на ПП-ДБ.


Освен купуването и продаването на гласове, има и друг много важен политически въпрос за харченето на немалко пари на данъкоплатците:


На кого по високите етажи на властта се връща солиден процент от народната парА? Само можем да предполагаме, при един така забележителен приятелски кръг около НФ Култура.


Ето какво пише Димчев, цитиран от lupa:


"Това е шефът на НФК. Това е човекът, който харчи парите за култура на страната. Профилът му в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс е "Кралицата". Има активни регистрации в поне три други мрежи за гей контакти, които ползва/обслужва ежедневно в работно време.


Според отчета на НФ Култура, публикуван през март тази година, държавно финансиране е получил проект, част от който е шоу с  бинго игра, водено от три драг кралици, за който вече писахме.


Програмата е адресирана до посетители на възраст 18+. Сумата в размер на 93 248. 04 лева, е получена от фирмата Сингъл Степ ЕООД, която представлява организацията The Steps. Всъщност става въпрос за гейбар в центъра на София, на две крачки от централата на БСП на Позитано 20, в която – апропо – също дълги години се ширеше гейклуб.


В бар The Steps, зад която стои Сингъл Степ се организират т.нар. партита с драг кралици, в които хомосексуални, травестити, би или транс мъже играят в женски образи. Фондацията е кандидатствала с проект по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации.”
"Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до скъсване и ще ни изпоти от удоволствие са сексапилната пума Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително бижу Емануела!”, така организаторите рекламираха последното драг шоу, проведено на 26 март.


Самите организатори изрично уточняват, че проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд Култура – това е задължително условие, когато даден проект получи финансиране оттам.  Парите са дадени в мандата на Сава Драгунчев, сам определящ се като Кралицата, който заема поста и досега.


Студентът на Ст.Данаилов, който по ирония на съдбата наследи и последния му клас в НАТФИЗ при смъртта на народния артист, стана и.д. директор на НФК със заповед на скандалния министър на културата Атанас Атанасов. Сега стана ясно, че протежето на Просто Наско, който пък е протеже на Асен Василев - преди дни публикувахме и снимка от разходката им до Лондон в рамките на кампанията, се подвизава с псевдонима "Кралицата".


Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.03.2023 23:26

    Замисленият сценарий, в който в сянка участва и Боко Тиквата, е бил – Просто Киро е разкаран, на негово място Лорер оглавява ПП. Впоследствие Простото Киро лека полека го изпращат по живо здраво в Канада, Асен Василев пък му намират някакво местенце в някоя европейска банка и Лорер взима цялата власт в ПП. Така вече като „прекрасния Лорер“ Боко Тиквата го прегръща и осъществяват американската схема, наредена им от Посолството.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното