Двама мъже са осъдени на доживотен затвор в Индия за убийство от 2014 г., за което се твърди, че е разкрито отчасти благодарение на домашния папагал на убитата жена, за който се смята, че е станал свидетел на убийството.

Свързани новини

02.04.2023 07:37

Голямата уста на папагал докара доживотни присъди на индийци

Видян 20427 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама мъже са осъдени на доживотен затвор в Индия за убийство през 2014 г., за което се твърди, че е разкрито отчасти благодарение на домашния папагал на убитата жена, за който се смята, че е станал свидетел на убийството.

Специалният съдия Мохамед Рашид осъди Ашу Шарма и Рони Маси на доживотен затвор плюс глоба от 72 000 рупии (874 долара) въз основа на доказателствата, събрани, след като Шарма призна, че е убил леля си Нилам Шарма с помощта на свой приятел.


Двамата влизат в дома на жертвата в Агра на 20 февруари 2014 г., когато съпругът ѝ е на сватба с децата им. Нанесли й 14 удара с нож и дори намушкали девет пъти домашното й куче, разказва дъщерята на Нилам Нивидита Шарма пред India Today. Братовчед ѝ е възнамерявал да "убие и ограби", обяснява тя, тъй като е знаел къде двойката съхранява парите и бижутата си, тъй като е посещавал къщата на леля си много пъти и дори е пребивавал там в продължение на години. Баща ѝ Виджай дори бил дал на племенника си 80 000 рупии (972 долара) за придобиване на степен MBA.


 Следователно папагалът е познавал добре убиеца на собственика си. Виджай Шарма се върнал от сватбата, за да намери труповете на жена си и кучето ѝ. Според съобщенията той станал "подозрителен", след като домашният ѝ папагал спрял да яде, пие и говори.  

Смятайки, че птицата може да е станала свидетел на убийството, той прочел пред нея списък със заподозрени. Когато стигнал до племенника си Ашу, птицата реагирала силно, като изкрещяла името му от ужас - поведение, което уж повторила пред полицията. Впоследствие те арестуват Ашу, въпреки че папагалът така и не е представен като доказателство по време на съдебното преследване поради правна формалност.   

Птицата не дочакала справедливост, тъй като умряла шест месеца след своя собственик. Съпругът на Нилам - Виджай Шарма - също е починал през ноември 2020 г. Дъщеря им твърди, че двойката не би била доволна от присъдата, като казва пред India Today: "Родителите ми искаха Ашу да бъде обесен и цялото семейство щеше да подаде петиция до Върховния съд, за да бъде наказан".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне