"Такива серии бомбени заплахи текат не само в България, но и в цяла Европа и САЩ. Органите на реда, заедно с партньорските служби, правят всичко възможно да установят източниците на тези заплахи", заяви президентът Руме Радев.

Свързани новини

29.03.2023 14:47

Има хибридни, а не бомбени заплахи: Радев

Видян 2139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

”В момента няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите”, заяви президентът Румен Радев, в коментар за сигналите за бомби в различни училища у нас. Той увери, че органите на реда и партньорските служби правят всичко възможно, за да установят и неутрализират източниците.


“Такива серии от бомбени заплахи текат не само в България, а в цяла Европа и САЩ”, подчерта Радев. Той бе категоричен, че атаките не са реални, а хибридни.
“Г-н Иван Костов явно е забравил българската конституция, но ние не сме забравили, че по време на неговото властване България бе разпродадена на безценица", контрира Радев атаките от експремиера, че “узурпира властта”.


"Не президентската институция, а политическите партии отдавна излязоха извън нормите на основния закон със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят кабинет.


Призовавам ги да поемат тази отговорност и да съставят редовно правителство, в противен случай конституцията ясно казва - президентът е длъжен да назначи служебен кабинет, когато партиите не искат, не могат или ги е страх. Сега имаме комбинация от всички тези случаи", обясни президентът.


“Не е толкова страшно. Служебното правителство показа, че страната може да се управлява ефективно, дори и по време на тежка криза”, заключи той.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Деца висят от кран на изоставен строеж

Деца висят от кран на изоставен строеж

Деца висят от крана на замразен строеж в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се