Красимир Каменов - Къро е обявен за издирване. Спрямо него от СГП е постановена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа.

Свързани новини

27.03.2023 16:57

Прокуратурата обвини Красимир Каменов-Къро за подбутител на убийството на полицай

Видян 6221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Красимир Каменов-Къро в подбудителство към убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Къро е обявен за издирване и ако бъде задържан, прокуратурата му налага мярка 72 часа арест, съобщиха от държавното обвинение. Според информация на bTV Каменов от години се е установил в Република Южна Африка.


Бившият полицай бе застрелян през март миналата година в столичния кв. Лозенец. Малко след убийството, на 14 април прокуратурата обвини Кристиян Илиев като пряк извършител и Боян Табаков за помагач, който умишлено е улеснил убийството на Любомир Иванов.


50-годишният бивш началник на Криминална полиция в столичното второ районно управление в София, уволнен преди повече от 10 години Любомир Иванов беше застрелян на 25 март 2022 г. сутринта до блока си в столичния квартал Лозенец от мъж, придвижвал се на колело. Според медийни публикации Иванов напуска системата през 2014 г., а 4 години по-късно е бил обявен за издирване от Интерпол като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.


Преди повече от седмица името на Каменов бе споменато на пресконференция на главния прокурор Иван Гешев. Тогава прокуратурата разпространи записи, намерени на флашки в дома на обвиняем и обяви, че един от гласовете, които се чуват на записите е на Къро. Дали това е така, все още няма официално потвърждение.


В края на миналата година Нова телевизия съобщи за спецакция в столичния кв. Слатина, както и в обекти, свързани с Къро - пазара на Слатина, както и гаражи, паркинги, частни домове и офиси. Последваща информация от прокуратурата за какво е било разследването и какво се случва по него не беше дадена.


Красимир Каменов с прякор Къро е един от бившите шефове на ВИС-2. От години се смята, че той живее в ЮАР, но по-голямата част от легалния му бизнес е в България. Името на Каменов се свързва и с концесии на плажове по морето. През 2020 г. при международна полицейска операция в района на зеленчуковата борса Слатина са открити над 100 кг кокаин, импрегнирани в кашони.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак