Заседанието е насрочено за 19 април. Досъдебното производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас, предстои то да бъде внесено в Окръжен съд.

Свързани новини

23.03.2023 14:21

Съд за сирийците, прегазили с автобус двамата полицаи в Бургас

Видян 856 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Районната прокуратура в Бургас предаде на съд тримата сирийски граждани, превозвали 47-те мигранти с автобус, с който бе отнет живота на двама полицаи в Бургас на 25 август 2022 г. Предадените на съд са с инициали - О.А., А.А и А.Д. Последният е непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи, съобщиха от прокуратурата в Бургас.


Тримата сирийци са обвинени в различни престъпления, свързани с противозаконното подпомагане на граждани на Сирия, Мароко и Иран да преминат през страната ни.


О.А. е предаден на съд за четири отделни престъпни деяния. Именно той причини смъртта на двамата полицейски служители, блъскайки служебния им автомобил с управлявания от него автобус. Първото престъпление, по което ще бъде съден О. А, е за противозаконното подпомагане на посочените граждани на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги по начин, опасен за техния живот. О.А е е управлявал автобуса с висока скорост, като 47-те чужденци са били поставени между седалките на пода в автобуса, без обезопасителни колани. О.А. е бил неправоспособен водач.


Престъплението е осъществено за времето от 24 и 25 август миналата година. Автобусът е управляван от Малко Търново до Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл. 281 от Наказателния кодекс. То е извършено в съучастие с А.А. и А.Д, които също са привлечени към наказателна отговорност за същото престъпление. Тримата обвиняеми са целели да получат облага за себе си след осъществяване на престъпното деяние.


О.А. е предаден на съд и за това, че е управлявал пътническия автобус, който не е регистриран по българския законов ред. Той ще отговаря и за това, че е управлявал автобус, който е бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.
Районният съд в Бургас е насрочил заседанието си за 19 април т.г.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.03.2023 16:56

    кой е шифуре? и как неграмотни милицейки ша спиран автобус к милицейка?? чекаме да спрат влак с милицейкъ!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели