Гешев е представил и позицията на българската прокуратура за необходимостта от актуализиране на нормативната уредба, както и за отстояване на независимостта на съдебната власт.

Свързани новини

22.03.2023 10:30

Гешев е разговарял в ЕП за ролята на прокуратурата за противодействие на руското влияние в България

Видян 568 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев е разговарял за ролята на прокуратурата за противодействие на руското влияние в България по време на срещите си в Европейския парламент (ЕП) през първия ден от своето посещение в Брюксел, съобщават от неговия офис. До момента Гешев избягва среща с базираните в белгийската столица журналисти.

Според съобщението от прокуратурата Иван Гешев е подчертал пред заместник-председателя на Европейския парламент Райнер Вийланд, че са необходими целенасочени действия за затвърждаване на европейските ценности сред българското общество, като не се допускат прояви на нетолерантност, противоречащи на стратегическия евроатлантически избор на страната.

Пред заместник-председателя на Комисията по правни въпроси Рафаеле Станканели Гешев е заявил, че прокуратурата и занапред ще действа безкомпромисно за възпирането на прокарване на чужди интереси в страната, особено в контекста на руската инвазия в Украйна.

Гешев е представил и позицията на българската прокуратура за необходимостта от актуализиране на нормативната уредба, както и за отстояване на независимостта на съдебната власт.

Гешев е запознал председателя на Комисията по бюджетен контрол Моника Холмайер с актуални казуси от работата на българската прокуратура, при които са установени притеснителни факти и обстоятелства за участието на български и други граждани, целящи прокарване на антидемократични и противоречащи на евроатлантическите приоритети на страната идеи, се казва още в съобщението.

Разговорът е бил в контекста на водени разследвания за търговия с влияние и организирана престъпност, с участието на лица, за които има данни за връзки с руски физически и юридически лица, включително и попаднали под европейски санкции. В тази връзка Иван Гешев и Моника Холмайер са обсъдили необходимостта от активно противодействие на случаите на "пране на пари", както и задълбочаване на работата по предотвратяване на съмнителни трансакции на финансови средства и осъществяването на сделки с криптовалута.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог