Свързани новини

21.03.2023 23:03

Жизненоважни сме за човечеството, позицията ни е основана на истината: Си

Видян 2879 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Китайско - руските отношения са жизненоважни за съдбата на човечеството", заяви в официално изявление след преговорите си с Путин председателят на КНР Си Дзинпин. В новата си роля на глобален геополитически лидер в своя трети президентски мандат той подкрепи руската позиция за "многополюсен свят", което означава отричане на американската доктрина за изключителност.


Си отдели специално внимание на "политическото регулиране на украинската криза", както той нарича войната в бившата съветска република.


Ръководителят на Китай говори за "примирение" от своята "позиция, основана на истината". И изрази увереност, че се намира от "вярната страна на историята".


В съзвучие с изявлението на домакина си, който акцентира на икономическите измерения на сътрудничеството межуд двете държави, Си също обърна внимание на този аспект в руско-китайския съюз. Той се похвали, че за периода на неговото лидерство в Пекин - 10 години, стокооборотът с Москва е нараснал със 116%.


Председателят на КНР нарече това "ценен резултат". Той посочи още, че по време на посещението му в Кремъл са постигнати договорености, които определи като "солиден пакет документи за сътрудничество до 2030 г". Така даде да се разбере, че съюзът му с Путин е дългосрочен, а не конюктурен.


Наблюдателите, които следят китайския етикет като даващ представа за тънките намеци в поведението на повелителя на Забранения град, отбелязаха, че за разлика от предишната си визита, при която е избрал да спи в легендарния московски хотел на име Украйна, сега Си се е настанил в новоизграден китайски бизнескомплекс с 5-звезден хотел. Той е най-забележителен със своя вътрешен парк, създаден в имперските традиции на неговата страна по модела точно на вътрешната градина на прочутия дворец в сърцето на неговата столица. Но и в пълно съзвучие с китайското учение за духовна хармония фън шуй.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху