В собствената си реакция на доклада комисарят на силите Марк Роули заяви, че макар да приема констатациите на Кейси за "системни пропуски", той отхвърля твърдението, че проблемите в силите са "институционални", заявявайки, че този термин е "двусмислен и политизиран".

Свързани новини

26.03.2023 08:33

Лондонската полиция е "институционално расистка": Доклад

Видян 25845 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общественото доверие в лондонската полиция е било подкопано, сочат заключенията на официален доклад, в който се описват широко разпространените расизъм, женомразство и хомофобия в Metropolitan force.

"Metropolitan force все още не се е освободила от институционалния расизъм", пише британският правителствен служител Луиз Кейси в публикувания документ от 363 страници, който е поръчан от столичната полиция след отвличането и убийството на Сара Еверард от действащия полицай Уейн Кузънс през март 2021 г.


"Общественото съгласие е нарушено", допълва Кейси, който установява, че само 50% от гражданите са изразили доверие в способността на полицията да защитава ефективно хората в британската столица.

В доклада се описва и широко разпространената култура на тормоз в редиците на полицията - ситуация, която е довела до загуба на доверие в ръководството на силите от страна на редовите служители. Полицай мюсюлманин е имал сложен бекон в обувките от друг служител, според доклада, докато на сикх офицер брадата е била отрязана против волята му.


 Кейси установи също, че 12 % от жените полицаи са били тормозени от колеги по време на работа. Около една трета от служителките съобщават, че са се сблъсквали със сексизъм по време на работа.


Кейси изтъква случая с Уейн Кузънс, както и този с Дейвид Карик, сериен изнасилвач, който е работил в столичната полиция, като примери за неспособността на Метрополитен да се самоконтролира. И Кузънс, и Карик са преминали успешно процедурите за полицейска проверка и са получили огнестрелни оръжия.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че констатациите в доклада на Кейси са довели до "един от най-мрачните дни в 200-годишната история" на столичната полиция.


"В нашата страна полицията работи по взаимно съгласие", каза Хан пред BBC Breakfast във вторник. "Ако гражданите нямат доверие в полицията, те няма да дойдат да съобщят за престъпление. В интерес на всички ни е да се уверим, че полицейската служба ще се промени из основи."

Министър-председателят Риши Сунак заяви, че докладът ясно показва, че е необходима "промяна в културата и ръководството", като повтори призивите, отправени от неговия министър на вътрешните работи Суела Брейвърман.


В собствената си реакция на доклада комисарят на силите Марк Роули заяви, че макар да приема констатациите на Кейси за "системни пропуски", той отхвърля твърдението, че проблемите в силите са "институционални", заявявайки, че този термин е "двусмислен и политизиран".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.03.2023 12:58

    сега искат съвсем да отровят Европа с радиоактивните уран и стронций с период на полуразпад 6000 години, отровите текат в Черно море, от там в Средиземно, от там в Атлантическия океан и на практика по цялото земно кълбо, но островитяните са неграмотни и агресивни, крадливи и мързеливи изроди, какви сметки си правят без кръчмар че тях няма да ги засегне

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне