Ключовият въпрос от глобален интерес, надвиснал над преговорите, е дали някакви резултати ще повлияят на конфликта в Украйна, където Русия продължава яростната атака

Свързани новини

21.03.2023 09:52

САЩ: Преговорите на Си с Путин осигуряват "дипломатическо прикритие" за война

Видян 1805 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Си Дзинпин e втори ден на преговори с руския президент Владимир Путин във вторник, но западните съюзници остават скептични към всеки пробив във войната в Украйна, като Вашингтон заяви, че посещението на китайския лидер осигурява "дипломатическо прикритие" за Москва.


Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен критикува посещението на Си, отбелязвайки, че то е станало само дни, след като Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на Путин, предаде CNN.

"Китай не чувства задължение да държи Кремъл отговорен за зверствата, извършени в Украйна, и вместо дори да ги осъди, той по-скоро би предоставил дипломатическо прикритие на Русия, за да продължи да извършва същите тези престъпления", каза първият дипломат на Вашингтон.


Всякакви призиви за прекратяване на огъня, "което не включва изтеглянето на руските сили от украинска територия, на практика биха подкрепили ратификацията на руското завоевание", тъй като това ще "позволи на президента Путин да си почине и да възстанови войските си, а след това да рестартира войната в момент, по-изгоден за Русия", добави той.


Ключовият въпрос от глобален интерес, надвиснал над преговорите, е дали някакви резултати ще повлияят на конфликта в Украйна, където Русия продължава яростната атака.

През последните седмици Китай се опита да се представи като амбициозен посредник на мира, призовавайки за прекратяване на огъня и мирни преговори в неясно формулиран документ за позиция, публикуван миналия месец.


 Путин заяви в понеделник, че Русия "внимателно е проучила" предложенията на Китай и обеща "възможност да обсъди този въпрос", според съобщение на Кремъл.


Но има широк скептицизъм към позицията на Китай за разрешаване на конфликта, съсредоточен върху опасенията, че нищо, предложено от Пекин досега, не отразява искането на Украйна всички руски войски да се изтеглят от нейната територия.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Оле Отвори очички 21.03.2023 10:06

    Император Владимир - Влад Мира и товарищ Си са достойни управници, които защитават националните интереси на държавите и народите си, за разлика от соросоидниите безмозъчни, ненормални и жалки марионетки от Булгаристан и западна ГейЕвропа !!!

  • 001 Духът на времето 21.03.2023 10:05

    Възходът на Евразия! Две могъщи империи, но без претенции да доминират и командорят еднолично света. Допълващи се взаимно - едната с огромното население, технологична и търговска сила, а другата с безкрайните ресурси, страховити оръжия и армия. Две духовни държави, видели две и двеста в дългата си история ще си пазят взаимно гърба и със сигурност ще доведат по-нормална ера от западните глобалисти, опустошили света с две световни войни и напиращи за трета !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален