Това, което служебното правителство пое като ангажимент, беше да субсидира "Напоителни системи", поемайки разликата в цените, за да може фермерите да получат вода на миналогодишни цени.

Свързани новини

21.03.2023 09:30

Земеделци излизат на протест заради рязкото поскъпване на поливната вода

Видян 968 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земеделци излизат на протест в Северна България с намерения да блокират кръговото кръстовище край с Трапище на главния  път Разград – Търговище, предаде БНР. Причина за недоволството им е рязкото поскъпване на водата за напояване, обявено от държавното дружество "Напоителни системи".

300% достига на места скока в цената на поливната вода – алармираха производителите на плодове и зеленчуци още в началото на месеца. Техният протест беше насрочен за 10 март, но го отложиха заради поет от министерството на земеделието ангажимент да се намеси в полза на земеделците.

От агроведомството признаха, че "Напоителни системи" е зле управлявано държавно дружество, което има натрупани сериозни проблеми в годините назад и обявиха, че са нужни дългосрочни мерки за стабилизирането му.

Според агроведомството не е възможно да се осигури безплатна вода за напояване, подобно на Румъния, защото това ще бъде третирано като непозволена държавна помощ.

Това, което служебното правителство пое като ангажимент, беше да субсидира "Напоителни системи", поемайки разликата в цените, за да може фермерите да получат вода на миналогодишни цени.

До момента обаче няма никакъв реален резултат от поетите ангажименти. Затова и стопаните излизат на протест днес между 12 до 15 часа на главен път Разград – Търговище.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.03.2023 10:59

    Как така ? В Румъния не е ли държавна помощ, безплатната вода за напояване ?Неяо не се връзва !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но