Ще бъде обсъден и международният дневен ред и сътрудничеството между двата народа в световните дела, допълниха от Кремъл. Очаква се руски и китайски официални лица да подпишат редица двустранни споразумения.

Свързани новини

17.03.2023 17:17

Си Дзинпин ще пристигне в Москва следващия понеделник и ще остане три дни

Видян 1589 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Китай Си Дзинпин ще направи държавно посещение в Русия следващия понеделник, съобщиха Кремъл и китайското външно министерство. Пътуването ще продължи до сряда. Си ще се срещне с руския президент Владимир Путин, за да обсъдят "аспектите на по-нататъшното развитие на всеобхватното партньорство", се посочва в изявление на Кремъл.

Ще бъде обсъден и международният дневен ред и сътрудничеството между двата народа в световните дела, допълниха от Кремъл. Очаква се руски и китайски официални лица да подпишат редица двустранни споразумения.


Путин покани Си в Русия по време на телефонен разговор в края на декември, но датата на пътуването не беше обявена предварително. Двамата президенти поддържат чести контакти след началото на инвазията на Москва в Украйна в началото на 2022 г. , както лично по време на международни събития, така и чрез видеовръзка.

Миналия месец Пекин разкри инициатива за уреждане на конфликта в Украйна. Москва заяви, че ще обмисли предложението, но отново подчерта, че "отказът на Киев да признае новата реалност на място е основна пречка за преговорите".


Украинското правителство заяви, че целта му е военна победа над Русия и изгонване на руските войски от всички територии на Украйна. Тя също така забрани всякакви преговори с Москва, докато Путин е на поста си.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 18.03.2023 23:23

    Стивън Сигал обвини американското правителство, че харчи милиарди долари за дезинформация и лъжи в медиите,за да дискредитира, деморализира и разрушава морала на Русия Seagal accused the United States government of spending “billions of dollars on disinformation, lies” in the media to “try to discredit, demoralize, and destroy the emerging morale of Russia” during an event held by the International Movement of Russians in Moscow

  • 004 евроатлантически извращения 18.03.2023 10:03

    Абсурдно е да подписваш договори /Минските споразумения/ с цел да не ги спазваш и умишлено да заблуждаваш другата страна, която сега пък съдиш, че тя отвръща на удара за да се защити?!

  • 003 ИвайлоК 17.03.2023 19:28

    Отива в Москва, вероятно за да арестува Путин.

  • 002 Anonimen 17.03.2023 18:17

    газ пикаят, лайнянката масова убийца и хейзърските вампири осъдили Путин в някакъв международен съд за тероризъм

  • 001 Anonimen 17.03.2023 16:08

    Малоумното фашистко правителство със слугинската си политика към САЩ и НАТО ще постигне само едно - Украйна от държава ще стане географско понятие (територия), която няма да е тяхна, защото за нея са зинали Полша, Румъния и Унгария !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби