Разследването вероятно ще се поеме от Военната прокуратура, тъй като сред трафикантите се оказва и кадрови военен.

Свързани новини

14.03.2023 09:33

Бременна в 7-ия месец и военен са арестувани за трафик на мигранти

Видян 1318 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бременна жена и военен са задържани заради трафик на мигранти. Това разкри вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти. Арестът е станал в Хасковско и е в следствие на разработка на Военна полиция, а задържаните са следени отдавна.


Освен тях е арестуван и още един участник в нелегалния превоз. Жената е била в напреднала бременност, в 7-ия месец. След задържането тя е настанена в пловдивска болница. Според БНТ, самата тя е лекар, а военният, с когато тя е живеела на семейни начала, е работел в авиобаза край Пловдив. Третият арестуван пък е младеж, чиято майка го е обявила дни по-рано за издирване.


"Това е разработка на Военна полиция. Отдавна се следят тези хора. Това не е първата постъпка на бременната жена, залавяна е и по-рано за шофиране под въздействие на наркотици", обясни вътрешният министър Иван Демерджиев.


"Три текста в Наказателния кодекс да се преработят така, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава превенция би помогнала страшно много. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там усилията ни се оценяват високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме много хора да преминат през нашата територия, за разлика от Италия, например, където разполагат с много повече ресурси, но там трафикът на хора расте, а при нас намалява", заяви вътрешният министър.


"Имайте предвид, че натискът у нас е безпрецедентен. И понеже ние преследваме и залавяме нелегални мигранти, това става обществено достояние и създава впечатлението, че има повече мигранти. Но няма, уверявам ви. Толкова малко България не е пропускала в нито един момент", категоричен бе Демерджиев.


Той допълни, че България вече е получила от ЕС над 141 млн. евро за охраната на границата с Турция. "Сега се водят преговори за техническото обезпечаване на тези 110 км от границата, които не са обезпечени. Имаме уверение, че ще получим автомобили, финансиране за нови щатни бройки и средства за техническа защита както по земя, така и по въздух", поясни вътрешният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ха ха 14.03.2023 19:09

    И военният с пилотната кола, и шофьорът са от славното село Труд на радевия Копринков и като съселяни може и да им се размине

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в