Свързани новини

05.07.2009 12:36

С 80 000 повече са избирателите в област Кърджали в сравнение с евровота

Видян 1558 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С близо 80 000 повече са избирателите в област Кърджали в сравнение с евровота, съобщи БНР, цитирано от БГНЕС.


Това са основно наши изселници в Турция, които са двойни граждани и имат право да гласуват на изборите за български парламент. Много от тях вече пристигнаха у нас, за да упражнят своя вот. Изселниците пристигат в Кърджали с коли и автобуси. Колко са превозните средства, не може да се каже, защото освен автобусите, пътуващи по редовни линии, има и извънредни. Те не се движат по график, спират за минути извън автогарата и веднага потеглят за съседни общини. Броят на автобусите обаче е по-малък в сравнение с предишните парламентарни избори, когато в Кърджали пристигнаха над 200 коли. Изселници от Бурса разказаха, че са тук, за да подменят паспортите си и да гласуват. По думите им съчетават двете неща с почивка у нас, въпреки че в Турция са разкрити 123 изборни бюра. Те отрекоха намеса на изселнически дружества в организацията на пътуването им до България.
Над 220 000 избиратели фигурират в списъците в Кърджали за днешния вот при 146 000 на евроизборите. В града ще гласуват много от мажоритарните кандидати, сред които е лидерът на ДПС Ахмед Доган.
В 90% от секциите в кърджалийска област, основно в общините Черноочене, Ардино и Джебел се говори само на турски език, съобщават наблюдатели от ГИСДИ. Поради тази причина застъпниците на политическите партии, различни от ДПС, не могат да следят законосъобразността на изборния ден. Секретарят на комисията в село Железник, община Черноочене отваря всяка бюлетина, преди да бъдат пуснати в урните. Подадена е жалба до РИК за спиране на изборния процес. Това са само част от грубите нарушения, с които започна изборният ден в 9-ти кърджалийски многомандатен избирателен район, съобщават от ГИСДИ. Застъпници на ПП ГЕРБ не са допуснати в избирателните секции в селата Пряпорец, Железник и Каняк. Секция номер 3 в Джебел е преместена. В село Костино са дописани на ръка избиратели към основния списък.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион