Повече от три четвърти от анкетираните определят кризата с разходите за живот като най-голямото предизвикателство, с което някога са се сблъсквали, а цената на енергията е най-голямото им притеснение.

Свързани новини

11.03.2023 17:03

Стотици хиляди малки предприятия в Обединеното кралство могат да фалират тази година: Проучване

Видян 15135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 630 000 малки и микропредприятия във Великобритания са изразили опасения, че може да им се наложи да прекратят дейността си тази година поради нарастващите разходи, съобщи Sky News, позовавайки се на проучване на компанията за изграждане на уебсайтове GoDaddy. Тяхното сриване може да доведе до загуба на 12 млрд. паунда (14,4 млрд. долара) от икономиката.

Повече от три четвърти от анкетираните определят кризата с разходите за живот като най-голямото предизвикателство, с което някога са се сблъсквали, а цената на енергията е най-голямото им притеснение.


Според Андрю Градон, мениджър на GoDaddy в Обединеното кралство, микропредприятията, които обикновено са фирми с по-малко от 10 служители, представляват 96% от всички предприятия в частния сектор на Великобритания.

"Те са жизненоважни за бизнеса в Обединеното кралство и са на първа линия, като в голяма степен усещат прякото въздействие на кризата с разходите за живот", цитира думите му Sky.

"Около 42% заявиха, че искат подкрепа с данъчни стимули, но също така търсят и по-широка подкрепа за бизнеса - техническа помощ за развитие на бизнеса, както и подкрепа за цифрова стратегия", отбеляза Градон.


Междувременно говорител на правителството призна, че компаниите изпитват затруднения със сметките за електроенергия, като отбеляза, че правителството предоставя на предприятията подкрепа в размер на милиарди лири.

"Тази подкрепа означава, че някои ще плащат около половината от прогнозираните разходи за енергия на едро тази зима", каза той пред Sky и добави, че правителството е "обещало допълнителна енергийна подкрепа от април нататък"

През септември 2022 г. британското правителство въведе схемата за облекчаване на сметките за енергия, която според съобщенията е предоставила 18 млрд. паунда (22 млрд. долара) на предприятията, за да им помогне да се справят с нарастващите разходи за енергия. Въпреки това планът трябва да приключи през март, а според съобщенията новият пакет за подкрепа ще намали финансирането до 5,5 млрд. лири (6,5 млрд. долара).


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще