На 3 февруари Найден Тодоров стана министър на културата на България, но това не е намерило място в неговия „сумарен февруари”, както го е описал във Фейсбук, при това – кой знае защо – оригинално на английски, а не на родния ни език – странно за човек, родом от бг провинцията.

Свързани новини

06.03.2023 14:38

Министър се жали, че изпуснал Виена заради нас

Видян 3360 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На 3 февруари Найден Тодоров стана министър на културата на България, но това не е намерило място в неговия „сумарен февруари”, както го е описал във Фейсбук, при това – кой знае защо – оригинално на английски, а не на родния ни език – странно за човек, родом от бг провинцията.


Подобно незначително събитие като министерстването, както се разбира от текста, написан искрено и лично от големеца, обаче много му е попречило, включително да отиде „няколко пъти” до Виена, както се жали в социалната мрежа.


Явно от нас, данъкоплатците, които вадим парите, за да получава заплата сега като министър, а преди като шеф на Софийската филхармония. Която, апропо, продължава да дирижира, което не е ясно доколко е позволено според закона и не е конфликт на интереси, както върти и тв предаване по националната БНТ, също финансирана от джоба ни.


В превод на български, изповедта на министър Тодоров, който явно и демонстрира с фразите си, че мисли на английски, докато иначе говори родния си език с диалект, гласи буквално:
„Февруари не беше, какъвто очаквах. Трябваше до отида до Турция, Гърция, няколко пъти до Виена и имах да дирижирам Софийската филхармония...Само последното се сбъдна.
Луд месец, един от най-лудите в живота ми. С добър и лош опит. Но интересен. Е, никога не бих казал, че животът ми не е интересен.”


В коментар на написаното, оперната ни прима Цветелина Малджанска, пяла по света и у нас в дуети с най-великите живи певци Карерас, Доминго и Бочели, заслужено пише:
„Найденов започна да се жали.
Ето, ако не бил станал министър, какъв живот щял да си живее... А то, заради нас неблагодарните как вече не издържал... Винаги, когато стане невъзможна дадена ситуация започва да се отказва от всичко... дирижиране, директорстване... и търси съчувствие...
Хем ми е жал, хем съм бясна!”


Наталия Каменова


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.03.2023 23:49

    До сега палачът на българите Радев не е извадил един читав министър и на всичкото от горе само с далавери и корупционни схеми се занимава с неговите безбройни служебни правителства. Май юмрукът му означаваше "ще ви разгоня фамилията" и го направи

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион