Свързани новини

04.07.2009 09:59

Бойко Борисов: Какво общо имам със Синята коалиция и с Костов?!

Видян 1435 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На заключителния митинг на ГЕРБ в Кърджали Бойко Борисов отхвърли обвързването на партията си със Синята коалиция и подчерта, че му е необходимо пълно мнозинство, за да не бъде зависим от никоя политическа сила, съобщи БГНЕС.


„Над 50 000 пъти за 3 месеца показаха клип, в който излизаме аз и Костов. Кво общо имаме ние със Синята коалиция и с Иван Костов?! Кво общо имаме с „Балкан”, с пенсиите, с болниците, с всичко, което те са правили преди 9-10 години?! И що Станишев не отиде на дебат с Костов да се разберат кой е прав и кой крив, а бяга и се крие”, атакува риторично Борисов. В България най-лесно се става премиер, уточни лидерът на ГЕРБ пред многолюдния митинг, след като водещата го обяви за категоричния бъдещ премиер на страната.
„Премиерът Станишев си играе със страховете на пенсионерите и социално слабите хора. Той си играе с това, че едва ли не, ако ГЕРБ е на власт, ще им намалим пенсиите, ще съсипем болниците, ще продадем държавата. А ние още сме марширували по плаца в пожарната, когато неговата партия още през 1990-а година я продаде”, за пореден път подчерта Борисов. Той препоръча на пенсионерите да са наясно, че увеличените от 1 юли пенсии всъщност ще ги плащат новите управляващи от ГЕРБ. „Вдигат пенсиите от 1 юли, на 5-и са изборите, така, че ние ще плащаме високите пенсии, ние вдигаме пенсиите, не Станишев! Това означава, че ей сега ние с Вежди отиваме на кръчма, поръчвам цялото меню и после му казвам: аз си отивам, ти плати цялата сметка! Ей това направи Станишев. На 1 юли вдига пенсиите, за да излезе, че е добър, но всъщност друг ще плаща масрафа”, посочи Борисов.
Той не пропусна и в Кърджали да отбележи, че „другият, който си играе със страховете на хората, е Ахмед Доган”. „Да се говори за „възродителен процес” през 21-и век в ЕС и в НАТО, при една утвърдена демокрация, каквато вече, надявам се, има в България, е „щуротия”. Ако има нещо, за което съм съгласен с Ахмед Доган, то е да не насаждаме омраза. Но да не я поражда той!”, нападна отново столичният кмет.
Той изрази възмущение от разпространявани листовки със снимка, на която уж на 15 юни в Търговище пие кафе с Касим Дал. „Но това е снимка отпреди 6-7 години, когато бях главен секретар на МВР, а Касим Дал отговаряше за МВР, а пък на 15 юни бях опериран. Що за компромати, що за безобразия, що за идиоти!”, в характерния си стил заяви Борисов. Според него цялата кампания на БСП минала с компромати, но ГЕРБ щял да победи „честно и демократично и ще носи своята отговорност”. „Оттук нататък ще има наказуемост за тези, които разграбиха сградите, горите, предприятията, ще има наказания! Нека Станишев го нарича реваншизъм, няма такова нещо, ние сме млада партия, има върховенство на закона”, зарече се Бойко Борисов.
Той призова за пълна мобилизация в изборния ден. „Трябва ни пълно болшинство, за да не зависим нито от червена, нито от жълта, нито от синя коалиция, а да сме ние, които носим отговорността”, подчерта той. Мажоритарният кандидат от Кърджалийския район Вежди Рашидов заяви, че се натъкнал на „уникална и странна предизборна кампания, в която все още има партии, които размахват знамето на „възродителния процес”. „Това знаме е ялово, опасно и неефективно. Основната ни грешка е, че ние се разпарчетосваме на парчета от симпатии и истерии, като че ли ще се женим за някоя партия. И разбиваме гласовете, за да стане накрая 5:0. Сега Кърджали има нужда от свой човек, който да може да тропне на масата на Бойко Борисов и да поиска дължимите гаранции”, посочи именитият скулптор, явно визирайки себе си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат