Припомняме, че през ноември 2021 г. Деница Симеонова е избрана за народен представител в 47-ото НС от листата на „Продължаваме промяната“.

Свързани новини

03.03.2023 07:45

Сестрата на депутатка от ПП получила финансиране от Фонд, поверен на Даниел Лорер

Видян 2577 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компания, близка до бившия министър на иновациите от правителството на Кирил Петков – Даниел Лорер, и депутатката Деница Симеонова, е получила държавни пари под формата на финансиране на стартъп. Тази информация потвърди пред БТВ и Георги Георгиев, който е напуснал листата на „Промяната“ във Враца заради Деница Симеонова, предаде tribune.bg.

В публикация в „Капитал“ от 11 август, със заглавие „Innovation Capital инвестира 100 хил. лв. в младата компания Foody.to“, става ясно как фондът Иновейшън Кепитъл, който работи предимно с публични средства, предоставени от Фонда на Фондовете, е инвестирал 50 хил. евро във Foody.to – стартъп, целящ да намали изхвърлянето на храна в ресторантьорския бранш.

„Иновейшън Кепитъл“ АД, ЕИК 205457880, е фонд мениджър, управляващ „Иновейшън Кепитъл Фонд“ КДА, 205910918. Фондът инвестира средства, предоставени от Фонда на Фондовете, който е част от структурата на Министерството на иновациите и растежа. Средствата идват от данъкоплатците в България и ЕС, посредством Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Дружеството „София ту гоу“ ООД, ЕИК 206285939, което действа под търговското наименование „Foody.to“, е основано от сестрите Деница Димитрова Симеонова и Светослава Димитрова Симеонова в края на 2020 г.

През октомври 2021 г. Деница Симеонова прехвърля дружествените си дялове в „София ту гоу“ ООД, в полза на сестра си Светослава Симеонова. По-малко от шест месеца по-късно – на 17.03.2022 г. Иновейшън Кепитъл Фонд е прието като съдружник в „София ту гоу“ ООД и според статията по-горе е направило инвестиция от 50 хил. евро.

Припомняме, че през ноември 2021 г. Деница Симеонова е избрана за народен представител в 47-ото НС от листата на „Продължаваме промяната“.

Като депутат от „Промяната“ настоящият водач на листа във Враца Деница Симеонова е била член на парламентарната група по икономическа политика и иновации. Министерството на иновациите и растежа, което в този момент е поверено на Даниел Лорер – министър от същата политическа формация – „Продължаваме промяната“, е принципал на Фонда на Фондовете.

Като депутат Деница Симеонова е видна политическа личност, съгласно разпоредбите на закона за мерките срещу изпирането на пари, а сестра ѝ – Светослава Симеонова е свързано лице с видна политическа личност, съгласно същия закон.

Лицата, управляващи алтернативни инвестиционни фондове, какъвто е и Иновейшън Кепитъл Фонд, са задължени да предприемат мерки за превенция на използването на финансовата система за целите на изпирането на пари и предотвратяване конфликт на интереси.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 05.03.2023 13:31

    ще стоят до кофите за боклук и ще наблюдават как се изхвърля храна, как ги измислят тези борби, за които ние трябва да им плащаме всъщност разходките до дубай, малдивите, перу и други боклучиви дестинации, където ще се позиционират за яростната борба с пилеенето на храна,колко много будали и тарикати на този свят има, боже!

  • 004 Anonimen 04.03.2023 12:26

    Имайте търпение да изчакате дали тази фирма ще заработи и какво ще постигне или само ще изхарчи парите! Всеки в страната ни е шести братовчед с останалото население, така че няма как да намерим нероднини, които да участват в търговете!

  • 003 Anonimen 03.03.2023 19:51

    тая комсомолка е кръстница на просто киро.

  • 002 Hirsьовци 03.03.2023 09:34

    И да се харвардизирате и да се блондирате, циганията ви няма край!

  • 001 от трън та на глог 03.03.2023 08:58

    Шуробаджанащината на Мутрата е присъща и на харвардските мошеници и измамници. Всеки има различна представа за доброто, както се самоназовават

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но