„Очакваме от Демократична България да предложат кой от заместник-кметовете, назначени от техния районен кмет, да довърши мандата на кмета на Красно село.

Свързани новини

22.02.2023 15:18

Законът не позволява оставане на отстранен кмет, ДБ да предложи кой от заместниците да оглави Кр. село: Юристът и шеф на СОС Георги Георгиев

Видян 2205 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Очакваме от Демократична България да предложи кой от заместник-кметовете, назначени от техния районен кмет, да довърши мандата на кмета на Красно село.


Преди две години получих оплакване от гражданин за евентуално нарушения в проект за патронажна грижа за възрастни хора в риск и хора с увреждания, изпълняван по време на КОВИД от район Красно село. Поисках от кмета на района от Демократична България г-жа Росина Станиславова да предостави на бюджетната комисия информация за всички плащания, включително и дали сама се е назначила по проекта и получавала ли е тя или нейни близки заплащане.


Г-жа Станиславова три пъти отказа да ми отговори и накрая я изслушахме на финансова комисия, на която тогава бях председател. Изслушването предизвика скандал - назначена беше проверка от общината и тя показа, че Станославояа сама си е изплатила близо 10 000 лева и е назначила дъщеря си да работа по проекта за социален патронаж... С три отделни решения КПКОНПИ устави три отделни случая на конфликт на интереси на Станиславова. Вчера със свое решение Върховния административен съд потвърди окончателно решението на комисията за конфликт на интереси на кмета на Демократична България.
Оттук следва само едно - съгласно закона, избирателната комисия трябва да прекрати правомощията на Станиславова като районен кмет и общинският съвет трябва да избере кой от нейните заместници да довърши мандата й.


Групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет очаква от Демократична България да поеме политическа отговорност за своя кандидат, който се провали в управлението на район Красно село, в който живеят 100 000 граждани на София.


Случващото се е недопустимо.


Уточнявам още, че аз полемика лично с г-жа Станиславова нямам.
Тя има полемика със закона и съдът установи това. И нямам намерение да си затварям очите за злоупотреби с общински и европейски пари - това са парите на софиянци.
Хората очакват от своите избраници почтеност и отговорност. Моля колегите от Демократична България да отговорят на тези надежди на 100 000 софиянци”, заяви председателят на Столичния общински съвет, известен юрист и преподавател по Право в Софийския университет Св. Климент Охридски Георги Георгиев.


Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.02.2023 14:08

    КАкто се вижда решенията на ДБ не са особено разумни, полезни и правилни, но то винаги си е било така

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и