Това повтаря речта му от 24 февруари миналата година, когато той заяви, че Русия няма друг избор, освен да използва сила срещу Украйна.

Свързани новини

21.02.2023 11:40

Западните държави признаха, че споразуменията от Минск не са били нищо повече от дипломатически спектакъл, блъф: Путин

Видян 2169 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западните страни "играят с подредени карти", като симулират дипломатически усилия за прекратяване на конфликта в Донбас, докато населението му е атакувано от Киев, заяви във вторник руският президент Владимир Путин.

Путин заяви, че Западът се готви да превърне Украйна в плацдарм с оръжия за нападение срещу Русия, което означава, че Москва трябва да действа, преди да го направи, започна президентът обръщението си към Федералното събрание.

Това повтаря речта му от 24 февруари миналата година, когато той заяви, че Русия няма друг избор, освен да използва сила срещу Украйна.


 "Те не ни оставиха никаква друга възможност за защита на Русия и нашия народ, освен тази, която сме принудени да използваме днес", каза той.

"При тези обстоятелства трябва да предприемем смели и незабавни действия. Народните републики на Донбас помолиха Русия за помощ. "


Путин отбеляза, че западните държави са признали, че споразуменията от Минск от 2014-2015 г. , които трябваше да проправят пътя към мира в Украйна, като предоставят на Донецката и Луганската народна република специален статут, не са били нищо повече от "дипломатически спектакъл, блъф".


"Те почти се гордеят с коварството си и се наслаждават на него. . През цялото време, докато Донбас гореше и се проливаше кръв, а Русия искрено се стремеше да. . . мирно решение, те си играят с живота на хората. Те играеха, както се казва в някои среди, с подредена колода", заяви Путин.


Путин допълни, че Съединените щати виждат в конфликта в Украйна "антируски проект".


"Целта е да ни бъдат отнети тези исторически руски земи", добави Путин. "Нищо не се е променило. Става въпрос само за продължаване на същата политика. "


Путин почете с минута мълчание паметта на руснаците, загинали по време на конфликта в Украйна, по време на речта си.


"Искам да благодаря на всички, на руския народ за неговата смелост и на нашите герои от въоръжените сили, на граничните войски и на всички служби за сигурност, особено на техните донецки и лугански ескадрони", каза Путин.


Руският президент каза още, че Кремъл ще създаде специален фонд, който ще предлага "целева помощ на семействата на загиналите войници и ветераните от специалната военна операция".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец