Свързани новини

03.07.2009 11:55

Таймс: Хора от престъпния свят са освободени за участие в изборите

Видян 1923 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският вестник "Таймс" публикува статия за парламентарните избори в България на 5 юли под заглавие "Представители на престъпния свят са освободени за участие в парламентарните избори в България", съобщи БГНЕС.


Като примери са дадени братя Галеви, на които са повдигнати обвинения в изнудване и ръководство на престъпна групировка и Иван Иванов - е един от деветимата обвиняеми по дело за присвояване на 7,5 милиона евро земеделски помощи по програма САПАРД.
Български закон дава имунитет от съдебно преследване на депутати и кандидати за депутати, пояснява "Таймс". Други очакващи съдебен процес са бившият вицепрезидент на България и бивш президент на ФК "ЦСКА-София" Александър Томов, обвинен в присвояване на 16 милиона лири и бившият шеф на ФК "Черноморец" Ивайло Дражев, обвинен в присвояване на парични средства и шофиране в нетрезво състояние, довело до смъртта на двама души през 1998 г., пише още изданието.
Цитирано е изказване на президента Георги Първанов, който призовава българските избиратели да не гласуват за никой от тези обвиняеми: "Ако допуснем хора, обременени с тежки грехове (да влязат в парламента), това не само ще опетни имиджа на България, но и дълбоко ще навреди на схващането ни за демокрация. Затова всеки избирател трябва да гласува по съвест".
Според допитванията най-много гласове на тези избори ще вземе новият дясноцентристки съюз на Бойко Борисов - носител на черен пояс по карате и бивш телохранител на царя на България, който стана кмет на София през 2005 г. 50-годишният Борисов е представен като кандидатът, който може да прочисти България. Той уволни корумпирани чиновници в София и спечели популярност с активната си борба срещу престъпността.
Негов опонент е 43-годишният премиер социалист Сергей Станишев, възпитаник на Лондон скуул ъф икономикс, пише британският вестник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще