Заповедта за превантивно изземване на имуществото, издадена от европейските прокурори в Милано в края на януари, е одобрена от съдията по предварителното разследване на 11 февруари, съобщават от службата на Кьовеши

Свързани новини

20.02.2023 10:23

Европейската прокуратура разкри данъчни измами в Италия с българска следа

Видян 1056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Български компании са замесени в схема за данъчни измами за 40 млн. евро, разкрита от Европейската прокуратура в Милано.


Службата на Лаура Кьовеши съобщи, че шестима души са арестувани и са иззети активи на престъпната група, която използвала т.нар. данъчна въртележка, за да не плаща дължим ДДС.


Схемата използвала фирми в България, Полша, Нидерландия и Словакия, чрез които били извършвани продажби на електроника и компютърно оборудване на фиктивни фирми в Италия, управлявани от подставени лица. Фирмите подавали декларации, че са платили данъци върху продажбите, които след това са им били възстановени от държавата. Така престъпниците можели да си позволят да препродадат стоката на реални италиански фирми на конкурентни цени, от което реализирали огромни печалби, увеличавани от препродажби в други европейски държави, чрез които пък си спестявали дължими данъци, тъй като в ЕС трансграничните транзакции са освободени от данък върху добавената стойност (ДДС).


След започналото разследване през октомври в Италия са направени 60 претърсвания и са арестувани шестима души, а в края на януари са конфискувани имущество, луксозни автомобили, бижута и пари и са замразени сметки за общо 40 млн. евро. Заповедта за превантивно изземване на имуществото, издадена от европейските прокурори в Милано в края на януари, е одобрена от съдията по предварителното разследване на 11 февруари, съобщават от службата на Кьовеши.


Подобна схема на данъчни измами, но с препродажба на автомобили, беше първият случай на службата на Кьовеши през 2021 г. Тогава измамниците купували луксозни автомобили от германски автокъщи, като декларирали, че ще ги изнесат в Италия и така се освобождавали от плащане на ДДС в Германия. След това колите се препродавали в Италия на занижени цени. Един обиск и арест бяха извършени при разкриването на престъпната схема и в България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби