Редица самолети Lockheed Martin F-35B Lightning II се виждат на борда на британския самолетоносач HMS Queen Elizabeth във военноморската база Чанги в Сингапур на 11 октомври 2021 г.

Свързани новини

17.02.2023 12:12

Китай налага санкции на Lockheed и Raytheon, след като обеща да отвърне на ограниченията на САЩ

Видян 1862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай наложи санкции на двама американски производители на отбранителни продукти заради продажбата на оръжия на Тайван, ден след като Пекин обеща да предприеме "контрамерки" в отговор на действията на Вашингтон във връзка с предполагаем китайски балон за наблюдение, който навлезе в американското въздушно пространство и беше свален от американските сили по-рано този месец, предаде CNN.

Lockheed (LMT) Martin Corporation и Raytheon (RTN) Missiles & Defense, дъщерно дружество на Raytheon (RTN) Technologies Corp, ще бъдат добавени в списъка със санкции на Китай, съобщи Министерството на търговията в изявление. На тях им е забранено да внасят, изнасят и инвестират в Китай.

Lockheed произвежда изтребителя F-22 Raptor - моделът, който е отговорен за свалянето на китайския балон край бреговете на Южна Каролина на 4 февруари. Raytheon произвежда ракетата AIM-9X Sidewinder, която е използвана в мисията.


Китай настоява, че санкциите не са свързани с "инцидента с безпилотния самолет" В петък сутринта Министерството на търговията на Китай публикува изявление, в което се казва, че мерките са част от "нормални правоприлагащи действия" във връзка с продажби на оръжие на Тайван от двете организации, които "сериозно подкопават" националната сигурност и териториалната цялост на Китай.

Санкциите бяха наложени само няколко дни, след като Министерството на търговията на САЩ забрани на шест китайски компании, които според него са свързани с аерокосмическата програма на китайската армия, да получават американски технологии без разрешение от правителството.

На Lockheed Martin и Raytheon Missiles & Defense също се налагат глоби в размер "два пъти по-голям" от размера на продажбите им на оръжие на Тайван от септември 2020 г. , а на висшите им ръководители ще бъде забранено да влизат и работят в Китай.



Не стана ясно веднага как Пекин ще наложи глобите. Въпреки че САЩ забраняват продажбата на оръжия на Китай, някои американски изпълнители на отбранителни услуги са свързани с граждански сектори.

"Работим с повече от 70 държави по света и всички наши международни продажби са строго регулирани от правителството на САЩ", заяви говорител на Lockheed Martin в изявление за CNN.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни