"Единственият разрешен от Съвета за сигурност контролно-пропускателен пункт е отворен отново, но повредите по пътищата и забавеното митническо освобождаване значително затрудняват движението", каза Бийзли.

Свързани новини

10.02.2023 16:25

Северозападна Сирия е катастрофа върху катастрофата, предупреждава WFP

Видян 644 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната продоволствена програма (СПП) призовава за по-голям достъп до сирийските територии, засегнати от смъртоносното земетресение, за да се попълнят изчерпаните доставки на помощи, а изпълнителният директор на организацията нарича ситуацията в северозападната част на страната "катастрофа върху катастрофата", предаде CNN.

"Запасите, с които разполагаме, бързо се изчерпват, особено готовите за консумация дажби, и трябва бързо да бъдат попълнени. За да направим това, ни е необходим достъп - каза Дейвид Бийзли.


В миналото помощите се внасяха в Северозападна Сирия през Турция от пропускателния пункт Баб ал-Хава - единственият разрешен от Съвета за сигурност на ООН пункт за влизане.

Другият път е през "кръстосаните линии" - помощ, идваща от сирийската правителствена територия в контролирания от бунтовниците северозапад.

"Единственият разрешен от Съвета за сигурност контролно-пропускателен пункт е отворен отново, но повредите по пътищата и забавеното митническо освобождаване значително затрудняват движението", каза Бийзли.
 
"Трябва да възобновим и увеличим кръстосаните операции от вътрешността на Сирия. Сега не е моментът някой да политизира помощта. "

Целта на ВПП е да осигури готова храна за 100 000 души в Северозападна Сирия и да подготви за разпределение редовните дажби за 1,4 милиона души, които са в сътрудничество с партньорите.

Но организацията все още се нуждае от 700 млн. долара, за да изхранва почти 6 млн. души в Сирия.


  (Muhammed Said/Anadolu Agency)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.