Свързани новини

02.07.2009 15:35

Фермери плашат с блокади на пътища в деня на вота

Видян 1300 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Животновъди от Кърджалийско се струпаха на спирка "Джебел” и протестираха срещу политиката на правителството по отношение на отрасъла и заплашиха с протести и блокади на пътища в изборния ден, предаде БГНЕС.


Обявеното гражданско неподчинение не се състоя, тъй като на най-оживеното кръстовище по трасето за Маказа пристигнаха 15-ина овчари, водени от председателя на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Тази сутрин водачът на протеста Синапов опитал да внесе уведомителни писма за предстояща блокада на главния път за Маказа и Хасково, но общината и Районното управление на МВР отказали да ги приемат, заяви той самият пред численото превъзходство на журналистите. "Принудени сме отново да бъдем край пътя и то е благодарение на баровците, които в момента харчат поголовно за предизборната си кампания. Сред нас няма фермер, който да няма тежки задължения по кредити и да не е пред фалит”, каза Синапов. Той увери, че миналата седмица животновъдите са пробвали да "вкарат тия баровци в един най-нормален дебат в София за проблемите на отрасъла, но те най-нахално” не се явили. "Значи те са ни отписали и нас, и животновъдството в страната. А министър Цветанов нагло лъже за изплатени милиарди. Няма нито лев за нас, напротив, с тези пари сега се правят скъпоструващи кампании и се опитват да ни купят гласовете”, отсече Синапов. Той се обърна с призив към колегите си на 5 юли да гласуват наказателно срещу партиите от тройната все-още-управляваща коалиция и апелира всички да се съберат отново на същото място в деня на вота в 12 ч. на обяд. Според оратора бюджетът на държавата е окраден и който и да вземе властта, няма да може да се справи. Той призова прокуратурата и ДАНС да разследват изчезналите средства за субсидиите, предназначени за животновъдите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!