Най-популярният кънтри музикант в България е Шаная Туейн (442 хил. гледания на нейни песни). В световната класация тя е втора с 346 млн. пускания, а лидер е Алън Джаксън (412 млн.).

Свързани новини

04.02.2023 16:29

Галена е най-слушаният изпълнител в България за 2022

Видян 3579 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Галена е най-слушаният изпълнител в България за миналата година, ако се съди по търсенията в Ютюб от страната, посочва сайта Liberty Games.


Той прави класация на най-пусканите песни по жанрове както в световен мащаб, така и по държави. Потребители на видео от страната са си пускали 129 млн. пъти песни на Галена през последната година. Нейна е и най-слушаната песен в Ютюб от България, като дуетът с Азис А + Г= ВНЛ е въртян 32,4 млн. пъти. Когато става въпрос за рок групи, българите най-често си пускат Металика (6,26 млн. слушания).


В този стил в световната класация лидер е Куин (1,86 млрд. гледания на техни песни), следвани от Гънс енд роузис, AC/DC, Бон Джоуви, Нирвана и Бийтълс. Най-слушан изпълнител в света за 2022 г. е индийската певица Алка Ягник с 14.8 млрд. гледания на нейни песни в Ютюб. Любопитното е, че тя изпълнява парчета, които по-късно озвучават популярни боливудски филми.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп