Свързани новини

02.07.2009 13:06

Криза в Хърватия след оставката на премиера

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хърватия е разклатена ден след внезапната оставка на министър-председателя Иво Санадер, в критичен момент за страната, свързан с икономически проблеми и блокирането на разговорите с Европейския съюз (ЕС), информира БГНЕС.


"Страната се намира в рецесия. Няма пари в бюджета, блокирани са разговорите с ЕС, а премиерът подаде оставка", пише "Ютарни лист", докато "Нови лист" трагично отбелязва: "Той напусна Хърватия по време на криза".
Санадер, който беше в основата на хърватската политика през последните шест години, обяви, че подава оставка и напуска политиката, без да посочва конкретни причини за своите действия. Оставката на премиера стана след като ЕС спря разговорите за приемането на Хърватия в европейския блок заради спор със Словения, която възпрепятства процеса за присъединяването на своя съсед към ЕС от декември.
На въпрос дали спирането на разговорите със Загреб от страна на ЕС е било решаващо за решението да подаде оставка, Санадер заяви единствено, че то е било определящ фактор. "Взех и това предвид, докато обмислях решението си", заяви той. Медиите и анализаторите често критикуваха премиера за това, че не дава адекватни причини за своите действия, с оглед на ситуацията на засегнатата от икономическата рецесия държава и блокираните разговори с ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и