Димитър Спасов бе обвинен в самоуправство със заплахи и принуда

Свързани новини

01.02.2023 16:40

Бургаският съд разпореди възобновяване на делото срещу Митко Каратиста от Делта гард

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бургаският окръжен съд е разпоредил прокуратурата да продължи наказателното производство срещу бившия съсобственик на Делта гард Димитър Спасов-Каратиста, съобщава в публикация по темата Bird.bg. Според мотивите на съда, цитирани от сайта, наблюдаващият прокурор е направил хаотични правни изводи, които нямат нищо общо със събраните доказателства, след което е прекратил делото. Заради това съдът посочва, че то трябва да бъде възобновено. Димитър Спасов бе обвинен в самоуправство със заплахи и принуда. Обвинението стана и причина да бъде отнет и лиценза от МВР на охранителната фирма през есента на 2021 г.


Обвинението на окръжната прокуратура в Бургас бе повдигнато на Спасов на 14 май 2019 г. за самоуправство, осъществено със сила или заплаха. Делта гард става еднолична собственост на съдружника на Спасов - Марин Русев, на 25 октомври 2021 г., а това обстоятелство е отразено в Търговския регистър четири дни по-късно - на 29 октомври.


След още три дни - на 2 ноември 2021 г., Бургаската окръжна прокуратура изведнъж се сеща, че е време да предяви на Спасов обвинението му. Няма официално обяснение защо две години и половина по-късно прокуратурата е решила да уведоми Спасов, а след общо 3 години разследване решава да прекрати производството.
"Прокурорът не е изяснил прецизно и детайлно фактите, установени при разследването и погрешно е оценил доказателствата. Прокурорът не е подложил на задълбочен анализ депозираните гласни доказателствени източници и не е извел фактическите си изводи въз основа на интерпретация на формираната доказателствена съвкупност", посочва в решението си Бургаският съд, цитиран от Bird.bg.

Магистратите посочват, че прокурорър е направил "хаотични правни изводи, некореспондиращи със събрания доказателствен материал", заради което е решил да прекрати продължилото над 3 години разследване срещу Митко Каратиста с аргумента, че то е несъставомерно, т.е. няма престъпление.
Името на Делта гард нашумя в последните години покрай разследването на Антикорупционния фонд Осемте джуджета. В него асансьорният производител Илия Златанов разказа за схема за изземване на компанията му Изамет със съдействието на бивши и настоящи висши представители на прокуратурата и следствието. В разказа си собственикът на Изамет каза, че охранители от Делта гард са го следвали постоянно, както и че са охранявали бизнеса му.



 Пламен Валентинов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева