Според нея задачата е много трудна. Ние като държава следва да вървим по пътя на декарбонизацията и дори в момента да намалим скоростта, то крайната цел вече е моделирана, подчерта екоминистърът.

Свързани новини

01.02.2023 12:29

Брюксел ще уважи искането ни за предоговаряне на ПВУ: Министърът на околната среда и водите

Видян 1540 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вярвам, че Брюксел ще уважи искането ни за предоговаряне на ПВУ. Въпрос е на сериозен преговорен процес за намиране на балансирано решения, заяви пред БНР министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова.

Тя посочи, че очакванията са за забавяне на постъпленията при влизане в преговорен процес. С финализиране на преговорите това забавяне ще бъде преодоляно, добави екоминистърът.

"Задачата е с висока степен на важност и висока степен на предизвикателство. Срокът е много кратък. Мобилизирали сме ресурси, за да се направят анализи и сметки, за да се прецени какъв да е преговорният подход", коментира тя.

По думите й фокусът в преговорния процес е да се предоговорят ангажиментите година спрямо година за намаляване на емисиите парникови газове, така че да се постигнат реализируеми цели.
Според нея задачата е много трудна. Ние като държава следва да вървим по пътя на декарбонизацията и дори в момента да намалим скоростта, то крайната цел вече е моделирана, подчерта екоминистърът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.02.2023 13:13

    съвременните световни измами и терор- парникови газове, ковид ваксини,детски ваксини, холестерол причинител на атеросклерозата,вредни американски аерозоли в нашата атмосфера, които съсипват реколтата ни и най-отгоре криминални субекти, курдисани ни за управници

  • 001 мафия 01.02.2023 13:50

    Защо сегашният евроатлантически фаворит на Радев, живеещият във Виена и небългарин Пеканов внесе този ПВУ и одобрен от него? Защо това анонимно и натресено ни от РР лице Пеканов упорито работи против интересите на България и българите е лично закрилян и лансиран от Президента? Веднъж му сърбахме попарата с международните измамници и също анонимници Кирчо и Кокорчо, които нарече шарлатани, но пораженията и вредите от тях си остават за бълг.народ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален