Свързани новини

02.07.2009 08:54

Белия дом оцени като шокиращи изявленията за смъртта на Неда

Видян 2578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белият дом оцени като шокиращи изявленията на иранската полиция, според които смъртта на младата Неда Ага-Солтан, станала символ на протестиращите и репресиите, последвали президентските избори, е била манипулация, информира БГНЕС.


"Мисля, че това е част от провеждащата се кампания за дезинформация за това, което се случва. Мисля, че идеята, че смъртта на едно невинно момиче може да е инсценировка, дори когато идва от тях /иранските власти/ е шокираща", каза говорителят на президента Обама Робърт Гибс.
Любителски видеозапис на смъртта на Неда, разпространен в Интернет, предизвика вълна от вълнение и възмущение по целия свят. На записа се вижда млада жена на земята, лицето й в кръв, а очите широко отворени. Тя бе пронизана с куршум в гърдите на 15 юни по време на протести след преизбирането на Ахмадинеджад за президент на 12 юни. Началникът на иранската полиция Исмаил Ахмади Могадам, цитиран от ирански медии, повтори версията на иранските власти, според която инцидентът е инсценировка. Медик, следващ в британски университет, каза пред Би Би Си, че манифестанти, които са присъствали на стрелбата, убила Неда, са идентифицирали извършителя като басиджи - член на ислямската милиция, подкрепяща режима.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион