26.01.2023 08:36

Бившият председател на ЦИК: Задвижен е процесът на доставка на хартията за изборите

Видян 1831 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Задвижен е процесът на доставка на хартията за изборите, която е необходима на машините", заяви Александър Андреев, бивш председател на ЦИК по БНТ.


По думите му, ако хартията не стигне, може да се създаде затруднение на секционните избирателни комисии. Александър Андреев поясни, че предстои да се вземат решения за дължината на бюлетината, както и какви ще бъдат нейните защити при свиването.


"Членовете на СИК не са достатъчно подготвени за попълването на протокола, тъй като той съдържа редица данни като графи. Надявам се протоколите да бъдат достатъчно добре подготвени като бланка", допълни Александър Андреев.


Според него е необходимо да бъде проведено и добро обучение на членовете на СИК. Александър Андреев уточни, че възнаграждението на един член на СИК ще бъде не по-малко от 195 лева. Той прогнозира висока избирателна активност на предстоящите предсрочни парламентарни избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.01.2023 13:11

    Защо хората от ЦИК получават целогодишно огромни заплати, като хем работят само около изборите, хем работата им е нефелна и съмнителна. Защо ЦИК не позволяват сериозно наблюдение на изборния процес чрез всякакви методи в името на честността на изборите? Явно и те са завладяни като всички държавни институции

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец