На 5 декември ЕС, страните от Г-7 и Австралия въведоха забрана за износ на руски нефт по море, както и ценови таван от 60 долара за барел. Друго ембарго, забраняващо почти целия внос на руски петролни продукти, влиза в сила на 5 февруари.

Свързани новини

20.01.2023 18:01

Великобритания намери вратичка за закупуване на руски петрол: OilPrice. com

Видян 939 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британските потребители непряко купуват руски петрол и петролни продукти въпреки западното ембарго върху износа на суров петрол от санкционираната страна, съобщи OilPrice, като предположи, че по-голямата част от него може да идва от Индия.

На 5 декември ЕС, страните от Г-7 и Австралия въведоха забрана за износ на руски нефт по море, както и ценови таван от 60 долара за барел. Друго ембарго, забраняващо почти целия внос на руски петролни продукти, влиза в сила на 5 февруари.


Обединеното кралство, което е сред най-яростните привърженици на отказа от внос на руска енергия, твърди, че е една от най-успешните страни в постигането на тази цел. Лондон се ангажира да се откаже от руския петрол до края на 2022 г. , като през октомври намали вноса до 2 млн. паунда (2,45 млн. долара).

Според OilPrice обаче дизеловото гориво е представлявало 18% от общото му търсене през миналата година, а редица потребители в Обединеното кралство може да са заменили прекия руски внос с доставки от захранвани от Русия рафинерии.


Изданието предполага, че Обединеното кралство използва Индия като "задна врата" предвид рязкото увеличение на вноса на руски петрол в страната, който през декември достигна рекордно високи стойности от 1,2 милиона барела на ден. До миналата година вносът на руски суров петрол в Индия е бил незначителен поради високите транспортни разходи.

Въпреки това количествата, които Ню Делхи купува и реекспортира, предполагат, че част от рафинирания суров петрол от засегнатата от санкциите страна в крайна сметка може да се зарежда в британските бензиностанции.


Високите цени на дизеловото гориво в Европа и големите отстъпки на руския суров петрол предлагат "възможност" за индийските рафинерии, твърди изданието.

Според данните за проследяване на Kpler през 2022 г. рафинерията Джамнагар на западния бряг на Индия е увеличила четири пъти вноса си на нефт и мазут от Русия в сравнение с 2021 г. Междувременно от началото на 2022 г. Обединеното кралство е закупило общо 10 милиона барела дизелово гориво и други рафинирани продукти от Джамнагар.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.