Нойц подчерта, че ревизираният план трябва да отговаря на всички критерии за оценка на регламента за възстановяване и устойчивост, в т.ч. и 37 на сто от разходите да бъдат насочени за климата:

Свързани новини

16.01.2023 17:30

Промени в Плана само по изключение: ЕК

Видян 4088 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Европейската комисия (ЕК) е запозната с решението на НС на България за преразглеждане на българския план за икономическо възстановяване от пандемията”, заяви на пресконференция в отговор на въпрос говорител на Комисията. ”Все още не сме получили официално искане от българските власти в тази посока”, добави той.


Правилата предвиждат, след като Съветът на ЕС е одобрил даден план, промени да се правят само по изключение.


“Съответната държава трябва да докаже, че повече не е в състояние да изпълни части от плана или целия план заради обективни обстоятелства”, поясни говорителят.


“ЕК е готова да обсъжда поставените в плановете цели, които е необходимо да бъдат променени. Това може да наложи задълбочена оценка от Комисията случай по случай”, отбеляза той.


“Дори променен, планът трябва да отговаря на всички изисквания за оценка, включително по отношение на нуждата 37 % от отпусканите от ЕС средства да бъдат насочени към опазване на околната среда и да се изпълняват препоръките на ЕК. За България това включва изискването за постепенно изчистване на икономиката от въглеродно замърсяване”, уточни още говорителят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 затвор за продажниците 16.01.2023 22:28

    За това са за съд и затвор всички продажни политици и депутати, които все бързат да са първи в надупването в ущърб на собствения си народ. Това трябва да им е последен урок преди насилственото и ненавременно приемане на еврото, което ще срине тотално и държавата и оцелелите от беднотията българи

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!