Както личи по регистрацията на Форекс Капиталс ООД, възловата фигура на "Промяната" и Антони Тренчев са внесли по 1000 лв. от капитала на обща стойност 2000 лв.
01/02

Свързани новини

13.01.2023 15:01

Защо мандатоносителят на ПП крие фирмата си с NEXO-боса, с когото са я прехвърлили това лято на белгиец?

Видян 3829 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Настимир Ананиев има фирма, в която делят по 50% от дяловете с Антони Тренчев - човекът, който държи половината от "криптобанката" NEXO, разбита в съвместна акция на българските и американските служби след многото държавни и частни дела, заведени срещу нея за измами и чиято дейност отдавна е забранена в държави от ЕС. При това компанията на двамата бивши депутати от РБ, единият от които е действащ народен представител, та и МАНДАТОНОСИТЕЛ на Продължаваме промяната, е ... финансова. Няма данни Настимир Ананиев, който държи регистрацията на ПП, заедно с бившия секретар на ЦК на ДКМС и ексдепутат от БСП и Евролевицата на Александър Томов - другаря Николай Камов, да има някаква експертиза във финансите.



Както личи по регистрацията на Форекс Капиталс ООД, възловата фигура на "Промяната" и Антони Тренчев са внесли по 1000 лв. от капитала на обща стойност 2000 лв.


На 20 юни 2022 г., когато нещата около NEXO в САЩ започнаха да достигат до медиите и няколко щата стартираха с делата срещу компанията, фирмата на Ананиев и Тренчев се оказва собственост на белгиец на име Ян Хойвелмас. В неговата страна, където са центрирани НАТО и ЕС, явно не е известна бг поговорката, че не се поема фабрика на 9 септември. Независимо дали само де юре, или де факто.


Ананиев нарече цитиращите обективната истина средства за масова информация "жълто-кафяви медии". Той даже обвинява "триадата Борисов - Гешев - Пеевски", че "се опитва да изопачи всяко зрънце информация, за да изглеждат зле техните опоненти".


Всъщност Ананиев трябваше да си признае истината - двамата с основателя на NEXO имат фирма, най-вероятно не е реално действаща, откакто съдружникът му и негов близък приятел се занимава с "криптобанката", съдена за нерегламентирана дейност и обещания за ултра високи на фона на пазарните лихвени проценти без издаден лиценз от 8 американски щата.


Отделно вече осъдена от бивш съдружник в нея - сина на екс вицепремиера Лидия Шулева в Лондон, а в момента искове там са завели и най-големите инвеститори в "криптобанката", на които не е позволено да си изтеглят парите и да получат дивидентите, които имали по договор с нея също в британската столица. Срещу NEXO със сходни обвинения са почнали дело и група американски инвеститори в същата финансова "империя", по структура и същност най-подобна на пирамида. 


Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей