ГЕРБ проверява дали "Продължаваме промяната" е била финансирана от лица, свързани с NEXO (НЕКСО), съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Тома Биков, предаде БНР. Той уточни, че проверката се извършва по "официален път":

Свързани новини

13.01.2023 13:23

ГЕРБ проверява дали ПП е била финансирана от лица, свързани с NEXO

Видян 1590 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ проверява дали "Продължаваме промяната" е била финансирана от лица, свързани с NEXO (НЕКСО), съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Тома Биков, предаде БНР. Той уточни, че проверката се извършва по "официален път":

"Има свързаности на бивш депутат и на настоящ депутат от "Продължаваме промяната" с NEXO. В единия случай бившият депутат Ракшиев е представител на NEXO за Пловдив, в другия – Настимир Ананиев е съдружник на съсобствениците на NEXO, и в същото време съдружник с гражданин на Руската федерация във фирма "Нефтогаз" и би трябвало да се дадат обяснения… Добре е да се провери дали има финансиране на "Продължаваме промяната" от лица, свързани с NEXO"

Във видео, публикувано във Фейсбук снощи, лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов и заместникът му Тошко Йорданов съобщиха, че настоящият депутат от ПП Настимир Ананиев има общи фирми с лица, свързани с NEXO, а съпредседателят на партията Асен Василев е посещавал офисите на компанията и е давал съвети.

"Излезе, че тази банка на криптовалута "Нексо", която се разследва, седем или колко там американска щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута. Става въпрос за едни 90 и колко милиарда, от които тези, които са основните играчи, са ги тафнали тези там 1 милиард и 400 милиона. Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им, и са били много близки, но всички си траем", каза Слави Трифонов.

Депутатът от ПП Настимир Ананиев обяви, че се е консултирал с адвокат и ще съди всеки, който уронва репутацията и доброто му име и го замесва в "несъществуващи скандали". Ананиев отрече категорично "Продължаваме промяната" да е била финансирана от "Нексо" и уточни, че познава Антони Тренчев като депутат в предишен кабинет.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 по-скромно 13.01.2023 18:28

    Не всички са като Мутрата и шайката му, която 12 г окраде десетки милиарди и може с част от тях да се финансира. Ама тях няма кой да ги проверява и разследва!

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а