Коментарите му последваха медийни съобщения, според които Ню Делхи може да се присъедини към руското ограничение на цените на петрола, ако цената на суровия петрол надхвърли 60 долара за барел.

Свързани новини

11.01.2023 17:01

Индия няма да подкрепи ограничението на цените на руския петрол от Г-7: Анализатор

Видян 915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шансовете на Индия да подкрепи наложеното от Г-7 ограничение на цените на руския петрол са почти нулеви, тъй като страната ще даде приоритет на собствените си политически и икономически интереси, заяви в сряда пред ТАСС анализатор от Фондация "Обзървър рисърч" (ORF).

Нандан Уникришнан заяви, че Индия няма да бъде подложена на вторични санкции заради отхвърлянето на механизма, въведен от ЕС, Г-7 и Австралия през декември. Мерките са насочени към руския морски суров петрол, като се забранява на западните предприятия да предоставят застрахователни и други услуги по отношение на петролните товари на страната, освен ако не са закупени на цена от 60 долара за барел или по-ниска.


В момента изгледите Индия да се присъедини към тавана на цените на петрола са почти нулеви", каза Уникришнан.

Коментарите му последваха медийни съобщения, според които Ню Делхи може да се присъедини към руското ограничение на цените на петрола, ако цената на суровия петрол надхвърли 60 долара за барел.


"Индия ще преследва собствените си интереси - икономически, политически и стратегически. В момента тя се интересува от вноса на евтин суров петрол от Русия и няма да се откаже от това, тъй като страната реализира големи печалби", допълва анализаторът на ORF.

Уникришнан също така отбеляза, че 85% от индийската икономика зависи от частния сектор, като подчерта, че Reliance Industries, най-големият купувач на руски петрол в страната, има значителни активи в САЩ, но не е спряла вноса.

Той заяви, че индийските компании ще действат единствено в съответствие със своите бизнес интереси.

Индия, третият по големина вносител на суров петрол в света след Китай и САЩ, през последните няколко месеца постоянно увеличава покупките на руски суров петрол, възползвайки се от отстъпките, които Москва предлага, за да привлече купувачи.


В началото на 2022 г. делът на Русия във вноса на петрол в Индия възлиза на едва 0,2%. До края на миналата година той нарасна до близо един милион барела на ден, достигайки над 20% от кошницата на страната за внос на петрол. Според съобщенията от декември Индия остава най-големият вносител в Русия за три поредни месеца.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей