Според него изисканата кухня на най-високо ниво е достигнала критична точка.

Свързани новини

09.01.2023 14:44

Ресторант №1 в света затваря

Видян 5254 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Noma, често наричан най-добрият ресторант в света, ще затвори в края на 2024 г. , съобщи шеф-готвачът от Копенхаген Рене Реджепи пред The New York Times. Според него изисканата кухня на най-високо ниво е достигнала критична точка.


От откриването си преди две десетилетия Noma - ресторантът в Копенхаген, в който се сервират сърца от северен елен на скара върху легло от пресен бор и сладолед с шафран в купичка от пчелен восък - преобрази изисканата кухня. Нова световна класа гастрономически туристи планира първокласни полети и цели ваканции, за да се възползва от привилегията да плати поне 500 долара на човек за многостепенно дегустационно меню.


Noma неведнъж е оглавявал класациите на най-добрите ресторанти в света, а неговият създател Рене Реджепи е обявен за най-блестящия и влиятелен готвач на своята епоха.


Въпреки това г-н Реджепи заяви, че ресторантът ще бъде затворен за редовна работа в края на 2024 г.


Noma ще се превърне в лаборатория за храни на пълен работен ден, в която ще се разработват нови ястия и продукти за електронна търговия Noma Projects, а залите за хранене ще бъдат отворени само за периодични събития. Ролята му ще се доближи до ролята на главен творчески директор, а не на главен готвач.


Този ход вероятно ще предизвика шокови вълни в кулинарния свят. Да го кажем на футболен език: представете си, че Манчестър Юнайтед реши да затвори стадион "Олд Трафорд" за фенове, въпреки че отборът ще продължи да играе.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.01.2023 09:16

    Друг пример на евроатлантически "ценностти"

  • 001 Животнолюбец 09.01.2023 21:08

    Споменатото меню , "сърце от северен елен на скара" е потресаващо отвратително! А и тези рога на избитите и изядени елени, накичени на входната врата никак не спомагат за привличане на клиенти.Какъв безчувствен деби трябва да си за да дадеш $500 за такива отвратителни менюта??? Ако зависеше от мен , този Рене Реджепи нямаше да получи и един цент!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион