Десислава Атанасова, лидер на ПГ на ГЕРБ

Свързани новини

09.01.2023 09:23

Кабинет с ДБ, ако се отрече от ПП: Д. Атанасова, лидер на ПГ на ГЕРБ

Видян 1372 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако президентът връчи третия мандат на БСП, той изглежда обречен.
Ако президентът връчи третия мандат на БСП, това означава категорично, че желае да продължи да управлява служебното правителство и 48-ият парламент да се разпусне".

"Демократична България", "Български възход", "Възраждане" и ДПС са възможни опции за президента.

С ДБ сме от едно общо европейско семейство и можем да водим разговори за евентуална подкрепа, но при определени условия.

Ако ДБ даде оценка на управлението на Кирил и Асен,  корупционните им  скандали,  незаконните действия на МВР и краха на българската икономика може и да помислим за разговор с тях.

При тези разговори ние ще очакваме ДБ да дадат една много ясна оценка - първо за управлението през 8-те месеца на ПП, в което участваха и те, второ - за всички корупционни скандали в България, за скандалите около затварянето на Мариците и ангажимента, който лично е поел Асен Василев, трето - за скандалите с цената на газа и 30% по-скъпият руски газ, който плащахме на посредници, за скандалите около всеки един лев на всеки литър гориво.

Само че някой се е легитимирал като промяна или като демократична сила и си е закачил на ревера значка с подобен слоган, не означава, че ние бихме подкрепили безрезервно който и да е".
Ако „Демократична България“ не го направи и предложат в правителство същите хора - например Бойко Рашков - литмус за антикорупция, ние няма  да ги подкрепим.
Подкрепата се иска и се дава след изпълнение на определени условия, не даром.

ГЕРБ - СДС предложи разговори за декларация, която да бъде документ на 48-то НС и зад който да застанат политическите сили. Ние предложихме контактни групи и експертно правителство, в което липсваха политически фигури.

Според мен имаше възможност  мандат да бъде осъществен, ако имаше един ясен, категоричен и добър документ, който да бъде изготвен. Ние от ГЕРБ  говорихме за такъв веднага след предсрочните избори, но заради политически инатлък и отричане на всичко предложено от ГЕРБ и това не се случи.

Вторият мандат  започна с неяснота за приоритетите. Декларацията на ПП беше непълна, зле написана, безцелна и неадекватна.  

Това политическо упражнение с тази декларация беше само фасадна маска, зад която ПП скриха истинските си намерения, а те бяха да не предлагат състав и структура на Министерски съвет.

Ако не се осъзнае, че когато с обидни думи, хули и чегъртане срещу ГЕРБ, всъщност се обиждат всички наши избиратели, то политически разговор не може да има. Сега партиите ДБ и ПП трябва да осъзнаят този факт. Трябва да осъзнаят факта, че без ГЕРБ правителство и управление не може да има.
Всички опции са управление са възможни, защото става въпрос за нашата държава. Всички трябва да положим максимални усилия.

Ако политическата класа не осъзнае, че на народа му трябва хляб, а не зрелища, би могло да има шанс и да има правителство", заяви Десислава Атанасова, лидер на ПГ на ГЕРБ

*Интервю за предаването "Неделя 150", с водещ Явор Стаматов.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.01.2023 12:32

    По отвратително не може да бъде! Борисов и Герб не са само примитивни демагози! Загубили са представа за действителността! И наричат това политика!? Около тях се върти само едно голямо котило от далавеладжии и зомбита! Трябва да се приключи веднъж завинаги с това!

  • 001 народен съд 09.01.2023 10:50

    Деса още си мисли, че е в психиатрията в Дулово. Кабинет ще има, когато мутренския и шеф и неговите престъпни авери, откраднали милиарди от бълг.народ и подложили го на геноцид не влезнат в затвора и им бъде конфискивунао всичко откраднато!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще