Свързани новини

30.06.2009 18:03

Ники Кънчев: България се нуждае от повече държавност

Видян 2211 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България се нуждае от "повече държавност, повече сигурност", заяви известният телевизионен водещ Николай Кънчев във връзка със своята подкрепа за коалиция "За Родината", предаде БГНЕС.


"Подкрепям коалиция "За Родината", защото има доста еднообразие в българския политически елит. Има едни и същи хора, които мигрират от партия в партия. На това трябва да се сложи край. Когато не споделяш нейните възгледи е по-добре да я напуснеш, а не да оставаш в нея", смята Кънчев. Той посочи, че в "Коалиция "За Родината" са офицери от резерва". "А вие знаете, че няма бивши офицери. Това са хора с достойнство и чест, неща, които ми импонират", подчерта известният телевизионен водещ. Г-н Кънчев припомни известни факти от българската военна история: че никога българско знаме не е било пленявано и в българската армия не са му известни случаи на морални сривове.
На въпрос какви са очакванията му от коалиция "За Родината", Кънчев бе реалист: "Нека не се лъжем за очаквания". Според него, евентуално тяхното влизане в парламента трябва да послужи като сигнал към управляващите. Те трябва да ги "притесняват, да поставят на дневен ред най-наболелите въпроси", добави той. "Трябва повече държавност, повече сигурност", категоричен е Кънчев. Той е убеден, че само военните знаят как да се справят със заливащата ни престъпност, но едновременно с това подчерта, че не оправя призив за "твърда ръка" в управлението. Попитан дали вижда паралел между "За Родината" и сходни политически движения на бивши военни в Русия от края на 90-те години, т.е. преди идването на Владимир Путин на власт /2000г./, г-н Кънчев отговори, че не може да прави подобни сравнения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби