Свързани новини

30.06.2009 10:28

Представят първия паспорт с биометрични данни днес

Видян 1844 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес от 11 ч. в Института за специална техника на МВР на адрес: София, бул. “Александър Малинов” – група Витоша ще бъде направен тест на ключовите компоненти от системата за децентрализирано персонализиране на новите български документи за самоличност /паспорт/ с вграден електронен носител на информация, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Ще се състои демонстрация на станцията за снемане на биометрични данни, която включва снимане на лицето съгласно станадртите на ICAO, снемане на пръстови отпечатъци и саморъчен подпис в електронен вид. Данните заедно с обработеното изображение, подходящо за записване на електронен чип, се предават обратно на Автоматизираната информационна система за българските документи за самоличност, откъдето се изготвя заявка за издаване на паспорт. Върху чипа се извършва запис на биометричните данни. С присъединяването на България към ЕС страната ни се задължи да започне издаването на документи с вграден електронен носител с биометрични данни – цифрова снимка, а от месец юни 2009 г. документите трябва да съдържат и запис на пръстови отпечатъци на приносителя.
След обявена специална обществена поръчка с предмет “Изграждане на Централизирана автоматизирана информационна система с децентрализирано персонализиране на българските документи за самоличност, за пребиваване и за управление на моторни превозни средства” за фирма изпълнител бе одобрена “СИМЕНС” ЕООД с оферта надхвърляща 116 млн. евро. Договор между МВР и “СИМЕНС” ЕООД беше подписан на 13 април 2009 г., а първите документи с биометрични данни трябва да бъдат издадени след 6 месеца. Подмяната на сегашните документи не е задължителна, тя може да бъде направена след изтичането на срока на валидност на старите. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион