Депутатите гласуваха и да не бъде публикувана класифицирана информация.

Свързани новини

13.12.2022 11:19

Даваме бойно оръжие на Украйна

Видян 795 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Секретно е споразумението между България и Украйна относно безвъзмездното предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. За броени минути Комисията по отбрана прие на второ четене законопроекта за военна помощ за бившата съветска република.


"За" гласуваха 13 депутати, 2 се обявиха "против", а 1 се въздържа.
“Въоръжението, което се предоставя е в 2 насоки и в 2 списъка.


В първия списък, който е големият по обем, е директно предоставяне на Украйна. А вторият списък е за тренировъчната мисия в Полша или Германия според потребностите на украинската страна“, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след заседанието на комисията. “Категоричен съм, че това, което се предоставя, няма да накърни отбранителните способности на нашата армия”, подчерта той.


Напомняме, че преди дни служебният премиер Гълъб Донев обяви, че "това, което МС предложи и гласуваха в НС е леко стрелково оръжие и боеприпаси за обучение на украинската армия, а не за бойни действия, така е записано". Сега обаче от думите на Стоянов става ясно, че все пак по друг списък се дава въоръжение директно на Украйна.


Списъкът на оръжието е държавна тайна, но по думите на военния министър МО предоставя на Киев оръжия, които са в топ 3 на украинските искания. Стоянов не даде повече подробности, освен че България не предоставя С-300 , самолети и хеликоптери.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Отче Ваш 13.12.2022 11:41

    Чакайте укронацисти, храмът на обречените БУЛГАРИСТАН, който е последната дупка на кавала в Гейевропата ще ви помогне !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Слава Украину, Героям слава и АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв