29.06.2009 19:03

Въвеждат нова организация на преминаване през ГКПП Калотина

Видян 2040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 1 юли 2009 г. Национална агенция "Пътна инфраструктура” (НАПИ) съвместно с Главна дирекция "Гранична полиция” въвежда нова организация на преминаване през Граничен контролно – пропускателен пункт Калотина, съобщиха от пресцентъра на НАПИ, цитиран от БГНЕС.


Леките автомобили с регистрация на държави – членки на Европейски съюз и гражданите на съюза, в това число българските автомобили, ще влизат през граничния пункт без да получават единен електронен фиш и няма да им се налага да спират и закупуват винетни стикери от гишетата на Управление "Пътни такси и разрешителни” на пункта. Влизащите в страната европейски граждани ще имат задължението да си закупят винетки от най–близките бензиностанции. Промяната се прави с цел да се облекчи трафика на влизащи в страната граждани и да не се образува струпване на автомобили на граничния пункт.
Предстои изграждането на гишета на УПТР за закупуване на винетни стикери във вътрешността на страната.
Промяната е регламентирана с постановление № 34 на МС от 16 февруари 2009 г., с което се въвеждат изменение и допълнение на Наредбата за гранично – пропускателните пунктове, приета с постановление № 104 на МС 20 май 2002 г. До 15 юли 2009 г. предстои въвеждането на същия режим на закупуване на винетни стикери и на ГКПП Капитан Андреево. Предстои създаването на съвместни мобилни групи, между НАПИ и МВР, които ще контролират и проверяват автомобилите за наличие на винетни стикери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци