Преди месец варненските общински съветници приеха Тубдиспансера да се прехвърли към някоя от другите болници в града и дълговете й да бъдат погасени. Решението бе подкрепено с 35 гласа "За”.

Свързани новини

08.12.2022 17:37

Спряха тока на болница заради борч

Видян 1164 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Без ток за 2 часа остана Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания във Варна, потвърди пред БНР шефът на клиниката доц. Христо Ганчев. Причината е дълг към Енерго-Про в размер на 80 хил. лв., обясни доц. Ганчев. Спирането на електрозахранването е предупредително. През следващата седмица болницата ще остане без ток за 4 часа.


Припомняме, че още 50 други клиники са в подобна ситуация, за което алармира Андрей Марков от Българската болнична асоциация.
"В момента имаме 12 болни, преди бяха 20. Започнахме да ги извеждаме, за да се долекуват вкъщи. Болните вкъщи, аз напускам, също и персоналът, започват съдебни процеси. Не само тока, но и водата е с висока цена и там имаме задължения. Вървим към закриване на 95 г. болница", посочи доц. Ганчев. Той предлага да бъдат намерени спонсори, които да помогнат за 80 хил. лв.  към Енергото, а после да се търсят начини за спасяване на болницата.


Преди месец варненските общински съветници приеха Тубдиспансерът да се прехвърли към някоя от другите болници в града и дълговете й да бъдат погасени. Решението бе подкрепено с 35 гласа "За”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 под управлението на негодници 08.12.2022 22:49

    ей така закриват и затриват България идиотите, а всеки ден се раждал по един милионер, интересно къде ще битуват крадците и измамниците - в коя държава - на малдивите, в Дубай, ще бъдат смляни и ще забравят какви са били

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и