Свързани новини

29.06.2009 17:10

Ченгета и мултаци рекетират с ГЕРБ

Видян 3124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на бившата Държавна сигурност, окрилени от възможността да вземат властта чрез ГЕРБ, вече рекетират с името на партията и неформалния й лидер. По офиси се привикват високопоставени държавни служители и са заплашвани, че “им слагат кръст”, ако не минат в лагера на генерала.
Това подсилва и без друго плъзналите слухове за размахване на хунтаджийска полицейска метла навсякъде в държавата. Съживяването на спомена за двете сини метли, когато покрай некадърните партийци бяха обърнати в трагедия съдбите на десетки хиляди професионалисти, е доста актуално в администрацията.
Ефектът се подсилва от заканите за “Възмездие”, които отправя всекидневно лично Бойко Борисов. Нищо, че самият той беше висш държавен служител на Царя и Доган в предното и дори на Станишев и другите двама в началото на това правителство.
Вербуването от страна на ченгетата е най-вече за чиновниците, които работят по европрограми в министерствата. Което звучи удивително на фона на всичките критики на ГЕРБ във връзка с фондовете и обещанията как ще оправят нещата по усвояването им с магическа пръчка. Невероятно, но факт!
Фактите говорят, че над 5 милиарда лева бяха усвоени от правителството на Тройната коалиция само през последната година. Блокираните миналата година фондове бяха пуснати отново, заедно с 2,5 милиарда лева за пътно строителство. Вероятно това е довело до криворазбраното “признание” от страна на ченгетата към държавните служители.
Най-активни в рекета с името на ГЕРБ и генерала са мултаците. Забравени от всички през последните 5 години, те се чувстват окрилени от мириса на власт.
Дори само включването на Вежди Рашидов – най-близкият душеприказчик на боса на групировката Илия Павлов, като водач на листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ е достатъчен знак от страна на ГЕРБ.
Не бяха случайни и думите на митичния вицепрезидент на Мултигруп и бивш шеф на Шесто управление на ДС Димитър Иванов, че “Бойко Борисов е еманация на българската национална енергия”.
Топполицаят от времето на тоталитарния режим е член на Съюза на издателите в България, заедно с Иво Прокопиев – председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, която бе превърната в обръч от фирми на ГЕРБ. Братът на Прокопиев, ако се вярва на американските журналисти от Вашингтон Таймс, е бил служител на ДС и то в проблемната област Разград точно по време на Възродителния процес.
Тогава за налагането на непополулярните решения на комунистическия режим работи и младият член на БКП Бойко Борисов. В петък той направи сензационно признание пред близкия до Иван Костов и Иво Прокопиев сайт Медиапул. Без да се го питали генералът рече: 
“Аз като командир на взвод и рота съм виждал също на щатовете ни за заплата отгоре пише "ДС". Пожарникарите от София, които гасихме пожарите, ходихме с военни униформи, тъй като имахме войници за пожарникари.
Т.е. вие също имате регистрация?
Нашето поделение беше 72220. Това е най-същинската част на пожарните. Те им гасят пожарите. Абревиатурата им е поделение 72220, а на служебните ни карти пише "офицер от войските на МВР".
Експерти по сигурността отричат абсолютно пожарникарите някога са били част от Държавна сигурност. Това са коренно различни служби и винаги са били такива. Уточнение изисква и друго. Досега Борисов се представяше като “командир на батальон” и експертите твърдяха, че не може при неговия тогавашен чин това да е било възможно. Бойко вече си признава, че е командвал само взвод.
“Бяхме млади офицери и в този период участвахме в налагахме реда”, каза Борисов пред бТВ. Той продължава да смята Възродителния процес за нещо “добро по пронцип”, както обяви пак от екрана на частната телевизия. Неведнъж е споменавал, че Тодор Живков е бил като университет за него. А според спомените на Кеворк Кеворкян бившият диктатор е харесвал Бойко по една основна причина – хвалел бодигарда си, че много хубаво му масажирал ушите.



Причини и следствия



Репликите на Борисов за връзките му с Държавна сигурност вероятно са пуснати, за да предшестват безрадостна статистика от Комисията по досиетата. Трима възлови играчи на партията са отявлени агенти на ДС. Това са лидерът на ГЕРБ във Варна Павел Димитров, водачът на Добричката листа Румен Иванов и колегата му, който е и мажоритарен в Бургас – Божидар Димитров. Десетки са бившите топполицаи в листите и на възлови позиции в ГЕРБ – от Русе до Пловдив. Дали и самият Борисов гузен негонен бяга?
От агентите на тоталитарния комунистически режим генералът посочи Божидар Димитров като свой личен избор. Мнозина обаче прозират дългата ръка на президента, чийто най-близък приятел е историкът. Напоследък той се прочу като първо отписа, а после пак призна за паметник на културата мелницата в Несебър. Между двете решения обаче тя влезе във фасадата на общински съветник, който по една случайност подкрепя ГЕРБ. А ЮНЕСКО заплаши да отнеме на Несебър статута и милионите долари, които му дава по програмата си Световно наследство.     



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева