Според "Възраждане" в енергийния сектор се взимат неадекватни решения и настояват президентът да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност:

Свързани новини

07.12.2022 16:16

ДПС оттегли закона си за Лукойл, подкрепи на ДБ

Видян 1572 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС оттегли законопроекта си, с който забранява износа от България на нефт и нефтопродукти с произход Русия. Той е свързан с контрола върху прилагането на дерогацията. С поправките се въвежда и облагане с акциз и ДДС на продуктите на "Лукойл-Нефтохим", освен това ще доведе и до компенсация за бизнеса заради високите цени на тока, предаде БНР.

Йордан Цонев от ДПС предложи точката да отпадне с уговорката, че ще влезе за разглеждане следващата седмица заедно със сходно предложение на "Демократична България".

С декларация от парламентарната трибуна депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова заяви, че ограничаването на износа на нефтопродукти ще доведе до значително намаляване на производствения капацитет и ограничаване на цялостната дейност на дружествата, които оперират на българския пазар.

Според "Възраждане" в енергийния сектор се взимат неадекватни решения и настояват президентът да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност:

"Ние от "Възраждане" внасяме искане до президента на Република България за спешно свикване на Консултативен съвет за национална сигурност във връзка с възникналите редица заплахи за енергийната сигурност на България и настояваме той да осъществи правомощията си в най-кратък срок. Днес внасяме това искане и очакваме възможно най-бързата реакция".
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.12.2022 11:39

    Ментата няма ли да се пенсионира, щото живота му мина на държавната хранилка в НС? ДПС - движение за предателства и слободия

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева