„Големият пик (на грипа) очаквам в края на февруари. В страната ни няма епидемично разпространение на грип. За Ковид все още сме на стария вариант на Омикрон”, обясни той.

Свързани новини

07.12.2022 10:21

У нас и в Сърбия почти няма грип: Кантарджиев

Видян 755 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„У нас и в Сърбия почти няма грип. Грип има в Румъния, в Гърция е слабо, в Турция също има. Три са инфекциите, които ще са на обществено внимание в последните месеци. Нищо страшно няма, нищо по-различно от предишните ситуации. Януари може да очакваме известен ръст на заболеваемостта. Ние да правим каквото смятаме за правилно, да става каквото ще”.

Това заяви в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS проф. Тодор Кантарджиев.

За личното здраве той препоръча да приемаме много течности, особено, ако усетим първите симптоми на настинка или да се хапва лимон със сода след ядене. Почивка и добро настроение са добрите съпътстващи медикаменти, каза с усмивка професорът.

Когато има болка в гърлото, зачервено гърло, лимфни възли може да се стигне до ангина. При стрептококова ангина няма кашлица. Има ли кашлица, да мислим за вирусни причини, обясни той.

„Големият пик (на грипа) очаквам в края на февруари. В страната ни няма епидемично разпространение на грип. За Ковид все още сме на стария вариант на Омикрон”, обясни той.

„Хубаво е да си мием ръцете, да слагаме маски, където има повече хора. От 2-3 години се говори за новата хигиена на кихане и кашляне. Преди 50 г. ни учеха – като кихаш и кашляш да си кашляш в собствената кърпичка”, обясни Кантарджиев.

Според него докато хората са били с маски е имало намаление на респираторните заболявания.

За множеството случаи на починали деца във Великобритания той каза, че стрептокока е микроб, който може да направи много тежки инфекции.

„До 40-те години, когато излиза пеницелина, този микроб е причинявал големи щети в болниците. Антибиотиците работят в ръцете на квалифицирани лекари. Лекарите да лекуват с истинските антибиотици, не с трета генерация. Грешните антибиотици са причина за високата смъртност във Великобритания”, каза Кантарджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 и тоя прибран от Фандъкова на охранване 07.12.2022 11:27

    Гербопитекът и служител на СЗО и фармамафията трябва да си признае, че това се дължи на слабата, въпреки насилствена ваксинация с отрова и запазване на естествения имунитет на българите

  • 001 Anonimen 07.12.2022 10:35

    дрън, дрън, та пляс, разбира му главата от антибиотици и лечение, водевилен и добре платен клоун -в САЩ хиляди деца починали и инвалидизирани от ковид ваксините според официалната статистика, както и 4571 починали вътреутробно - 60,000 Children Injured and Dead Along with 4,571 Fetal Deaths Following COVID Vaccines As of the latest update to the U.S. Government’s Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS)

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец